Nieuws

Dit is Motorola’s aanstaande Edge 40-vlaggenschip

Motorola X40
Motorola heeft in China een puzzelstuk van de aanstaande high-end Edge 40-serie neergelegd. De telefoon is met zijn adviesprijs van 460 euro opvallend scherp geprijsd.

Nadat Xiaomi deze week zijn 13-serie aankondigde is het nu de beurt aan Motorola. Dat merk pakt uit met de X40, die later vermoedelijk als Edge 40 Pro in België verschijnt. Wat de specificaties van de X40 betreft, treffen we een volwaardig vlaggenschip toestel aan. Dat begint al bij de Snapdragon 8 Gen2 chipset, Qualcomm’s rapste Arm-chipset van dit moment. Voor het scherm maakt Motorola verder gebruik van een 165 Hz AMOLED-exemplaar; een upgrade vanaf 144 Hz op de X30-serie.

Motorola Edge 40 Pro

Motorola positioneert de smartphone daarmee als directe concurrent van gamingsmartphones als de ROG Phone 6 van ASUS. Het befaamde gamerontwerp van de ROG-serie mag dan wel ontbreken, op het gebied van specificaties overtreft of evenaart Motorola de Phone 6. Goed om te weten verder is dat het paneel een Full HD+ resolutie heeft. Ga je gamen dan zorgt de lagere resolutie – ten opzichte van andere vlaggenschepen althans – ervoor dat je batterij langer meegaat.

Over de batterijduur van de Motorola X40 hoeven toekomstige eigenaren zich overigens weinig zorgen te maken. Met een capaciteit van 4.600 mAh is het zeker niet de grootste batterij ooit, maar je laad ‘m wel razendsnel op via de 125 watt oplader. Na slechts 7 minuten aan de lader moet hij alweer voor 50 procent gevuld zijn, aldus Motorola. Nieuw is deze laadtechniek voor de Lenovo-dochter niet; de in Europa verkrijgbare Edge 30 Ultra kan al met 125 watt laden.

Motorola X40 render
De X40 die later mogelijk als Edge 40 Pro in Europa verschijnt

Vooralsnog houdt de Edge 30 Ultra wel de overhand als het op camera’s aankomt. Dat toestel is voorzien van een 200 Mp hoofdcamera, terwijl de Motorola X40 een 50 Mp primaire sensor bevat. De groothoekcamera betreft ook een 50 Mp exemplaar, terwijl de telefotocamera met tweemaal optische zoom een 12 Mp resolutie heeft.

Lancering in Europa

Motorola heeft vooralsnog enkel details gedeeld over de Chinese onthulling. Duidelijk is wel dat we te maken hebben met een zeer scherp geprijsde smartphone. Voor de basisversie (8 GB RAM en 128 GB opslag) betaal je in China 3.400 Chinese yuan, omgerekend 460 euro. Het exemplaar met 256 GB opslag (en 8 GB RAM) moet 499 euro kosten. Voor ongeveer 540 euro upgrade je naar het model in de X40-serie met 12 GB RAM en 256 GB opslag, terwijl 512 GB opslag en 12 GB RAM je 580 euro kosten.

Let wel, dat zijn Chinese prijzen die een-op-een zijn omgerekend naar Europrijzen. Vaak liggen de Europese prijzen flink hoger. Of en wanneer de X40 naar Europa komt is niet bekend. De X30 werd in Europa gelanceerd als de Edge 30 Pro. Later verscheen in China nog de X30 Pro die overzees als de Edge 30 Ultra werd uitgebracht. Mocht het toestel op de Europese markt worden uitgebracht, dan hoef je zo’n lancering pas in de eerste helft van 2023 te verwachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business