Nieuws

Tabbladen komen naar kladblok in Windows 11

Windows 11
© Microsoft
Het kladblok in WIndows 11 zal in een toekomstige update ook tabbladen krijgen. De nieuwe feature werd gelekt door een Microsoft-werknemer.

De aankomende Windows 11-feature werd per ongeluk gelekt door een werknemer van Microsoft. De Tweet in kwestie werd dan ook snel verwijderd, maar het kwaad was al geschied. Windows Central kon de screenshot namelijk publiceren. In het beeld staat er duidelijk aangegeven dat het vertrouwelijk is en dat de features niet besproken of gescreenshot mag worden. Voor de rest zien we het gebruikelijke kladblok, maar dus met de toevoeging van tabbladen.

Bron: Microsoft-werknemer/Windows Central

Het kladblok is niet de eerste vaste waarde in Windows die tabbladen krijgt. In Windows 11 heeft Verkenner onlangs ook tabbladen gekregen. Net zoals bij de verkenner zal je in het kladblok dus geen meerdere vensters tegelijk meer moeten openen. De tabs zijn – logischerwijs – aan de bovenkant van het venster te vinden.

Beschikbaarheid nieuwe feature

Duidelijk was het nog niet de bedoeling dat de functie bekend werd gemaakt. Daarom is het nog niet zeker wanneer we tabbladen in het Windows 11-kladblok te zien zullen krijgen. Mogelijk zou de feature ergens in de komende weken beschikbaar kunnen worden voor bètatesters in het Windows Insider-programma.

Met twee gevestigde Windows-programma’s die nu tabbladen hebben of zullen krijgen, brengt dat natuurlijk ook een bijkomende vraag op. Het is evenzeer afwachten of er tabbladen naar andere Windows 11-apps zullen komen, en of er überhaupt nog apps zijn waarbij dat nut zou hebben.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business