samsung galaxy s10 lite note 10 lite android 13 update

Android 13 is de laatste OS-update voor de Samsung Galaxy S10 Lite en Note 10 Lite. De toestellen krijgen wel nog even beveiligingsupdates.


De Samsung Galaxy S10 Lite en Note 10 Lite waren de laatste toestellen in hun reeks die nog een grote OS-update kregen. Samsung hanteerde tot voor kort de regel dat hun smartphones drie Android-updates zouden ontvangen. Ondertussen trok de producent dat getal op naar vier, maar de S10- en Note 10-reeksen zaten sowieso al in een aparte situatie.

De gewone S10 en Note 10 werden namelijk uitgebracht met Android 9. Dat betekende dat ze maar tot Android 12 geüpdatet zouden worden. De S10 Lite en Note 10 Lite werden daarentegen uitgebracht met Android 10. Die toestellen zouden dus nog updates krijgen tot en met Android 13, de huidige versie.

Geen Android-update meer, wel nog beveiligingsupdates

In de afgelopen weken hebben de Samsung Galaxy S10 Lite en Note 10 Lite dus Android 13 gekregen, oftewel hun laatste OS-update. Wil je graag Android 14, zal je dus moeten upgraden naar een nieuwere smartphone. Op vlak van beveiliging moet je je echter nog geen zorgen maken. De gehele S10 en Note 10-reeks, met uitzondering van de Lite-uitvoeringen, zal nog vier kwartaalupdates krijgen voor beveiliging. De S10 Lite en Note 10 Lite krijgen nog maandelijkse beveiligingsupdates tot eind 2023.