Nieuws

OnePlus 11 Pro en Foldable verschijnen in tweede helft 2023

OnePlus 11 Pro voorzijde
OnePlus heeft zijn kaarten uitgelegd voor de tweede helft van 2023. Naar verluidt worden zowel de 11 Pro als OnePlus’ eerste foldable in die periode gelanceerd.

Het jaar van de OPPO-dochter wordt afgetrapt met de lancering van de OnePlus 11. Die smartphone wordt op 4 januari in China gelanceerd waarna de wereldwijde introductie op 7 februari plaatsvindt. Op een Pro-variant in de 11-serie hoeven we tijdens dat evenement niet te wachten. Eerder dit jaar werd al bekend dat een mogelijke Pro-versie op een later moment zou verschijnen. Dat gerucht van geruchtenmaker Max Jambor wordt nu via een tweet van Yogesh Brar aangesterkt.

Brar, die niet de beste staat van dienst heeft met zijn geruchten, zegt dat de “Pro in elk geval niet in H1 2023 verschijnt”. Wanneer het toestel wel zou verschijnen wordt niet aangeduid door Brar. Wat hij niet expliciet schrijft maar wel veronderstelt, is dat de smartphone op een later tijdstip door het Chinese merk gelanceerd wordt.

Plooibare OnePlus-smartphone

De tweet suggereert verder dat OnePlus werkt aan zijn eigen vouwbare telefoon. Mogelijk wordt de plooibare OnePlus-smartphone gebaseerd op de Find N2 waar OPPO veel ‘positieve reacties’ op zou hebben ontvangen. Het lijkt ons wel enigszins onlogisch dat OnePlus een exact kopie zou lanceren – de Find N2 wordt namelijk binnenkort wereldwijd gelanceerd. Een exacte kopie zou enkel nog zorgen voor extra interne concurrentie. Tegelijk is het wel een extra speler die het kan opnemen tegen de Z Flip 4 van Samsung.

Wanneer de eerste OnePlus foldable moet verschijnen wordt niet duidelijk in Brars tweet. Wel lijkt een lancering in de tweede jaarhelft de meest logische optie; het Chinese merk lijkt zich in de eerste helft van het jaar te willen focussen op het basismodel van de 11-serie.

Nord en T-series blijven

Dat het merk op de proppen komt met een Pro-model en plooibare smartphone betekent niet dat het merk op andere vlakken inkrimpt. Volgens Brar blijven de Nord, T en R-series behouden. Voor Europeanen betekent dit grofweg dat de Nord- en T-series smartphones blijven bestaan. Of we ze ook aan dezelfde prijzen en ruwweg in dezelfde productsegmenten kunnen verwachten, is op dit punt nog ongeweten.

Neem de geruchten van Brar sowieso met een korrel zout, mede vanwege zijn reputatie. Hoewel sommige details logisch lijken, heeft OnePlus nog niets bevestigd.

mobieloneplus

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals