Nieuws

Apple is bezig met nieuwe iPad Mini

iPad Mini vouwbaar vouwbare foldable tablet Apple
© Apple
Volgens Apple-analist Ming-Chi Kuo zou Apple aan een nieuwe versie van de iPad Mini werken. De laatste versie dateert van 2021.

In een reeks tweets sprak Ming-Chi Kuo, Apple-analist en regelmatige infoverspreider, zich uit over een nieuwe uitvoering van de iPad Mini. Het voornaamste verkoopargument voor de toekomstige editie zou een nieuwe processor zijn. Dat kan een A16-chip zijn zoals in de iPhone 14 Pro, maar Kuo gaf geen verdere details.

Als Apple effectief aan een nieuwe Mini werkt, moeten we deze nog niet meteen verwachten. Volgens Kuo zal de tablet ten vroegste eind 2023 uitkomen of zelfs pas in de eerste helft van 2024. De laatste Mini kwam uit in 2021.

Vouwbare iPad?

Over een mogelijke vouwbare iPad had Ming-Chi Kuo ook iets te zeggen. De analist acht het “onwaarschijnlijk” dat Apple de iPad Mini zal vervangen door een vouwbare tablet in 2025. Daarmee disputeert ze voorspellingen van enkele media. Kuo geeft als reden dat een vouwbare iPad een aanzienlijk hogere prijs zou hebben en dat de vervanging van de Mini daarom niet redelijk is. Andere beweringen over een vouwbare iPad heeft Kuo overigens niet gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business