Nieuws

iPad van 16 inch op komst

iPad
© iStock
Volgens een rapport werkt Apple momenteel aan een grote iPad van 16 inch die tegen 2023 op de markt zou komen.

De iPad is nog niet officieel aangekondigd door Apple, waardoor er nog niet erg veel gegevens bekend zijn. Uit het rapport weten we al dat de huidige iPad-generatie bijzonder klein zal uitvallen tegenover deze opvolger. De grootste iPad die vandaag te koop is, is de iPad Pro van 12,9 inch. Het nieuwe model doet daar met zijn 16 inch dus een behoorlijke schep bovenop. De iPad zou dus even groot worden als de grootste MacBook Pro.  

De vergelijking tussen de 16-inch iPad en MacBook Pro komt niet uit de lucht gevallen. De kans is groot dat de apparaten hetzelfde display krijgen. De huidige iPad Pro (12,9 inch) en Macbook Pro’s (14 en 16 inch) maken gebruik van dezelfde schermtechnologie. De kans is dus groot dat de 16 inch-iPad hetzelfde Liquid Retina XDR-scherm krijgt als de Macbook Pro. Bovendien komt de iPad steeds meer in het vaarwater van de MacBooks terecht. Zeker nu de laatste iPads met een extern beeldscherm gebruikt kunnen worden wordt het verschil minder duidelijk.

Een exacte releasedatum is nog niet bekend. Vermoedelijk verschijnt de tablet pas eind volgend jaar. Ook over de kostprijs van het toestel en de accesoires blijft het nog even gissen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business