Nieuws

Nanoleaf brengt Matter-lampen en 4D-kit uit in 2023

Nanoleaf
Nanoleaf is gekend om zijn uniek uitziende smarthomeproducten. De nieuwe producten in hun gamma zijn compatibel met Matter.

Elk jaar komen er op CES heel wat productaankondigingen en -lanceringen en dat is in 2023 niet anders. Nanoleaf, het gekende smarthomemerk, lanceert vijf producten met ondersteuning voor Matter.

Sense+ Controls  

Om te beginnen lanceert Nanoleaf Sense+ Controls. In deze reeks zitten een aantal producten, waaronder een Smart Light-schakelaar voor in het stopcontact, een draadloze slimme schakelaar en de Nala Learning Bridge. Deze apparaten hebben ingebouwde bewegings- en lichtsensoren en zullen met behulp van de Nala Learning Bridge je ritme leren. Op die manier kan je je smarthome automatiseren. De Nala Learning Bridge heeft bovendien een driedubbele functie: ’s nachts kan je hem gebruiken als nachtlampje dat je van kleur kunt veranderen; voor de rest van je smarthome-apparatuur fungeert de brug ook als Thread Border Router.

Slimme lampen met Matter

Daarnaast brengt Nanoleaf een nieuwe reeks lampen uit. In de Essential-reeks komen ze met een aantal nieuwe peertjes: A19, BR30 en nieuwe spots (GU10). Koop je één van deze nieuwe lampen, ben je meteen verzekerd dat ze met je Matter-apparatuur kunnen communiceren.

Wil je geen nieuwe lampen kopen, maar wel genieten van Matter-ondersteuning? Dan heb je geluk. Nanoleaf brengt in 2023 een update naar bestaande lampen waardoor ze automatisch compatibel worden. Wanneer die update echter arriveert is nog onzeker.

Nanoleaf Skylight | Beeld: Nanoleaf

Tussen de lampen brengt Nanoleaf nog een iets unieker exemplaar op de markt. Hun Skylight is een modulaire slimme lamp voor aan het plafond. Net zoals bij andere producten van het merk kan je de lampen op eender welke manier rangschikken. Als gebruiker heb je bovendien de complete controle over waar het licht naartoe moet schijnen. Om een Skylight boven je hoofd te hangen zul je wel moeten wachten tot het derde kwartaal van 2023 – dan komen de lampen op de markt.

Nanoleaf 4D voor tv’s

Tot slot probeert het smarthomemerk je tv-beleving op te krikken. Dat doen ze een camera en een ledstrip. De camera richt je op je tv-scherm en de bijgeleverde ledstrip bevestig je aan de achterkant van je televisie. Sync+-technologie zorgt er dan voor dat de lampen gesynchroniseerd worden met wat er op het tv-scherm aan het gebeuren is.

Bovendien heb je de mogelijkheid om ook je andere slimme lampen aan de 4D-kit te koppelen, waardoor je de hele woonkamer kan synchroniseren. De kit zal beschikbaar zijn voor tv’s met een grootte van 55-65 inch en 70-80 inch. De 4D-kit is te koop vanaf het tweede kwartaal van dit jaar.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business