Nieuws

Google Maps op Wear OS werkt voortaan zonder telefoon

Google Maps
© Unsplash
Navigatieacties op Wear OS moesten altijd via de Google Maps-app op je smartphone ingevoerd worden. Gebruikers op Wear OS 3 kunnen binnenkort gelukkig smartphoneloos op stap.

Volgens een Google-supportpagina werkt de navigatiedienst voortaan zonder compagnon-apparaat zoals je telefoon. Navigatiegegevens worden daarvoor voortaan direct bij Google opgehaald zonder tussenkomst van je smartphone. Een vereiste voor deze functie is wel dat je horloge op Wear OS 3 draait en een actieve verbinding heeft. Dat wil zeggen dat je smartwatch een actieve Wifi of LTE/4G verbinding moet hebben. Ondersteunt hij geen LTE, dan valt Google Maps buiten alsnog terug op je telefoon.

De navigatieapp wint daarmee flink aan zelfstandigheid. Momenteel verwerkt de Wear OS-app enkel navigatiedata die vanaf een mobiele telefoon worden doorgestuurd. Voor de update was je voor het instellen van routes volledig aangewezen op je compagnon-apparaat. Na de update van Maps kan je bestemmingen direct op de smartwatch invullen. Je smartphone thuislaten als je een LTE-variant om je pols hebt hangen behoort zo tot de mogelijkheden. Wifi-smartwatches zullen wel automatisch terugvallen op de bluetooth-verbinding met je toestel.

Navigeren met Maps op Wear OS

Aan de werking van de navigatie verandert overigens niets. Je kan dus een transportmiddel instellen, de bestemming invoeren en ontvangt daarbij telkens de benodigde navigatie-aanwijzingen. Voor reizen met het openbaar vervoer zie je welk traject je moet pakken, wanneer je moet uitstappen en wat eventueel het volgende deel van je reis is en waar je dan moet opstappen. Scheelt weer als je je smartphone daarvoor niet telkens hoeft bij te pakken.

Google geeft niet aan wanneer de update vrij beschikbaar is. Wel zou de update inmiddels in de Play Store worden aangeboden. Vermoedelijk kan iedereen de Maps op Wear OS-update vrijwel direct vanuit de Play Store downloaden.

google mapsmobielsmartwatchWear OS

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals