OnePlus 7

Voor de OnePlus 7 en 7T is dit het einde van de rit: OnePlus maakte bekend geen updates meer uit te sturen voor de toestellen.


Ondertussen dateren de OnePlus 7 en 7T al van 2019 en zijn de toestellen meer dan drie jaar oud. Weliswaar zijn ze nog niet hoogbejaard, toch worden de toestellen nu afgeserveerd door OnePlus.

Eerder maakte de smartphonefabrikant nog bekend dat het zijn updatestrategie zou veranderen: toestellen zouden langer ondersteund worden en (veiligheids-)updates ontvangen. Dat nieuwe beleid gaat echter maar voor bepaalde toestellen op – en alleen toestellen die in 2023 werden uitgebracht. De OnePlus 7 en 7T vallen hierbij dus uit de boot.

Geen aankondiging

Een paar maanden geleden bracht het merk nog Android 12 naar zijn oudere toestellen, maar daar lijkt de ondersteuning dus nu op te houden. Een veiligheidsupdate eind vorig jaar werd de laatste update die nog naar de apparaten werd uitgestuurd. OnePlus maakt geen groot nieuws van de laatste update voor de 7 en 7T: slechts aan een post in het communityforum valt af te leiden dat het over en uit is voor de twee toestellen uit 2019.


Laatste update

Uit die laatste update halen 7- en 7T-gebruikers wel nog voordeel. Niet alleen werd er aan de veiligheid van het toestel gesleuteld, ook de gsm-verbinding en stabiliteit werden verbeterd. Het systeem zelf zou ook stabieler en performanter moeten zijn na die laatste update.

Controleren of je deze update al geïnstalleerd hebt, kan bij de instellingen van je telefoon. Daarvoor open je het menu en scroll je helemaal naar benden tot je ‘over deze telefoon’ ziet staan. Voor gebruikers met een OnePlus 7 kunnen de update herkennen aan de laatste paar tekens van het versienummer: H.32. 7T-gebruikers weten dat ze mee zijn als ze ‘F.18’ zien staan.

Wil je nog updates met nieuwe features en veiligheidsupdates ontvangen? Dan wordt het tijd om je telefoon te upgraden. Weliswaar duurt het nog even tot de OnePlus 11 uit is. In tussentijd kan je al wel terecht bij onze koopgids voor smartphones met een grote batterij.