Nieuws

Geen buitenlandse pakjes door ‘cyberincident’ bij Royal Mail

Royal Mail
Edinburgh, Scotland, UK - 27th May 2011: The Royal Mail logo on an exterior wall of a public delivery office. Royal Mail is the national postal carrier for the UK.
Werkt je mailprogramma niet, dan kan je altijd een brief met de reguliere post verzenden. Tot ook zij met computerproblemen kampen, zoals de Royal Mail in Engeland.

Dat is wat er momenteel aan de hand is in het Verenigd Koninkrijk. Het nationale postbedrijf, de Royal Mail, vraagt nu aan inwoners om geen pakketten meer naar het buitenland te sturen. Buitenlandse post komt nog wel aan bij de Engelsen, maar omgekeerd geraakt er geen post verscheept. Er is een probleem met het computersysteem dat de pakjes klaarmaakt voor hun internationale reis, dat schrijft de BBC.

Aan de basis van het probleem liggen de computersystemen van de Royal Mail. Het is onduidelijk of het over een gerichte cyberaanval gaat, aangezien het postbedrijf het zelf bij een “cyberincident” houdt. Daarmee geven ze aan dat de oorzaak van het probleem niet zeker is: maakte een werknemer een foutje, waardoor het computersysteem vastloopt? Of gaat het om een doelgerichte cyberaanval om alle pakjespost stil te leggen? Dat zal onderzoek nu moeten uitwijzen.

Buitenlandse post

Royal Mail verscheept normaal gezien zo’n 200.000 postpakketten naar het buitenland. Omdat die systemen niet werken, stapelen de pakjes zich op in het distributiecentrum. Voorlopig blijft de binnenlandse post van het Verenigd Koninkrijk nog grotendeels gespaard. Lang zal dat echter niet duren: elk (buitenlands) pakket dat blijft liggen bemoeilijkt de levering van de binnenlandse post.

Het systeem dat plat ligt wordt in maar liefst 6 distributiecentra gebruikt. Al deze locaties hebben nu problemen met het leveren van je post. De Royal Mail activeerde al wel de hulp van het Engelse National Cyber Security Centre. Ook de GCHQ – de cyberinlichtingen- en -veiligheidsdienst van het Verenigd Koninkrijk zit bovenop de zaak.

Er wordt dus hard gewerkt aan het verhelpen van dit probleem. Zodra alles opgelost is, zullen er dan ook weer pakjes internationaal verstuurd kunnen worden. Had je iets besteld bij een winkel over het Kanaal? De kans is groot dat je pakje dan wat vertraging kent.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business