Nieuws

Twitter Blue op Android even duur als op iOS

Twitter
© Unsplash/Brett Jordan
Twitter Blue is nu beschikbaar vanaf de Android-applicatie van het platform. Een abonnement nemen is er even duur als op iOS.

De jaarlijkse abonnementen voor Twitter Blue zijn nog maar net beschikbaar op iOS. Twitter zet de abonnementen nu ook open voor twitteraars met een Android-toestel. Anders dan eerst gedacht, kost Twitter Blue even veel op Android als op iOS.

Aanvankelijk werd vermoed dat de Twitter-abonnementen iets duurder zouden zijn op iOS. Deze keuze zou gemaakt worden met de app-inkomsten in het achterhoofd: de socialemediasite wil aan elk abonnement even veel verdienen. Het Apple App Store-beleid maakt dat echter moeilijk: Twitter moet namelijk zo’n 30 procent van zijn inkomsten afstaan aan de appwinkel.

Hoewel Elon Musk op zijn persoonlijke Twitter-account eerder al kritiek uitte op de zogenaamde Apple-belasting, die hij toen een “taks op het internet” noemde, hanteert Google een soortgelijk model. Ook in de Play Store moeten ontwikkelaars een deel van de app-inkomsten afstaan aan Google. Dat is op zich niet vreemd: zowel Apple en Google bieden met hun appwinkels allerlei diensten en hulpmiddelen voor ontwikkelaars.

Twitter Blue kopen

Wie dus Twitter Blue op zijn telefoon wil aanschaffen, zal geen duurde prijs moeten betalen omwille van het besturingssysteem op je telefoon. Om de aankoop nu te maken, zal je wel eerst een VPN moeten inschakelen, aangezien de dienst voorlopig enkel beschikbaar is in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië, Nieuw Zeeland en Japan. Met een VPN in een van die landen en 11 dollar (ongeveer 10 euro) kan je jezelf een maandje Twitter Blue aanschaffen.

Een jaarlijks abonnement aan 84 dollar komt goedkoper uit, maar kan je niet aanschaffen via de mobiele apps. Jaarlijkse abonnementen zijn enkel beschikbaar vanuit de internetbrowser. Vermoedelijk maakt Twitter deze keuze om meer gebruikers naar het web te sturen. Via deze weg houdt het platform zelf meer over aan de verkoop van het abonnement. Een maandje Twitter Blue is via het web bovendien goedkoper, met een kostprijs van slechts 8 dollar (7,40 euro).

ontspanningsociale media

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals