Nieuws

Amazon bespaart op liefdadigheidsprogramma

AmazonSmile liefdadigheid besparing
Beeld: Amazon
Amazon probeert te besparen waar dat kan en stopt nu ook een liefdadigheidsprogramma dat al 10 jaar loopt.

Amazon bespaart lang alle kanten. Eerder deze maand maakte de e-commercegigant bekend dat er 18.000 werknemers zullen moeten vertrekken. Daarmee zou het bedrijf echter niet voldoende kunnen besparen. Het ziet zich dan ook genoodzaakt om AmazonSmile, het liefdadigheidsprogramma van de webwinkel, stop te zetten.

Klanten die deelnemende producten kochten, konden een deel van het aankoopbedrag naar een goed doel doorstorten laten doorstorten. Dat kostte de klant geen extra geld en Amazon had daarvoor een aantal goede doelen aangewezen. Sinds de opstart van AmazonSmile in 2013 was het programma goed voor zo’n 500 miljoen dollar (461 miljoen euro) aan liefdadigheidsbijdragen.

Daaraan komt nu een einde. Amazon wil het programma tegen 20 februari helemaal stopzetten, zo maakt het bedrijf bekend aan aangemelde klanten via een melding op de website. Daarin zegt het bedrijf dat het programma “niet de impact had waarop we hadden gehoopt. Met zo veel deelnemende organisaties – meer dan een miljoen wereldwijd – werd de mogelijkheid om echt impact te hebben te veel verspreid”. De gemiddelde donatie voor een goed doel zou volgens Amazon rond de 230 dollar (211 euro) bedragen.

Amazon zegt wel dat het wil blijven investeren waar het “een betekenisvol verschil” kan blijven maken. Het einde van AmazonSmile is dus niet het einde van Amazons liefdadigheid: bij natuurrampen wil de webwinkel blijven bijspringen. Ook programma’s voor betaalbaar wonen en projecten die gemeenschappen ten goede komen wil het bedrijf blijven steunen.

Grote besparingsronde

Het opschorten van AmazonSmile komt niet helemaal als een verrassing. Eerder deze maand werden al eens 18.000 werknemers ontslaan. CEO Andy Jassy voerde de grootste ontslagronde ooit door, pauzeerde verschillende uitbreidingen van warenhuizen en verschillende zijprojecten. Zo zou Amazon bezig geweest zijn met een telegezondheidsdienst, waarbij je via internet medische hulp kunt aanvragen. Die dienst komt er uiteindelijk niet. Ook onder een toestel voor kinderen om met te videobellen wordt een streep gezet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business