Nieuws

Dit is de TicWatch Pro 5, lancering aanstaande

TicWatch Pro 5 van Mobvoi
Hoewel Mobvoi al meer dan een half jaar geleden de teaser voor de TicWatch Pro 5 uitstuurde moet het horloge nog worden gelanceerd.

Geweten is dat het Wear OS-horloge in elk geval de Snapdragon W5+ Gen 1-chipset gebruikt. Dat is Qualcomms eerste chipset voor wearables op zijn 4nm-procedé – voorgaande Wear-chipset waren steeds op het 12nm-procedé (of groter) gebaseerd. Dat Qualcomm overstapt op 4nm levert alvast een flinke stroombesparing op. Niettemin omdat de W5+ Gen 1 zijn audio, GPS (GNSS) en wifi-onderdelen op zogenaamde ‘energiezuinige eilanden’ plaatste.

Alle informatie over de chipset ligt dus alvast op straat, maar dat geldt niet voor de TicWatch Pro 5. Via geruchtenverspreider Kuba Wojciechowski zijn ditmaal wat meer details verschenen over de smartwatch. Wojciechowski bevestigt om te beginnen dat de smartwatch voorzien wordt van de Snapdragon W5(+) Gen 1 en op Wear OS 3 draait. Dat het horloge standaard op Wear OS 3 draait is geen verrassing; Qualcomm ontwikkelde de chipset specifiek voor Wear OS 3-apparaten.

Minimalisme op TicWatch-horloges

Bij de tweet van Wojciechowski vinden we ook een eerste render van de TicWatch Pro 5. Daarbij valt meteen de gelijkenis op met de render die Mobvoi eerder plaatste. Ook op die render kreeg de rand van het scherm een lichte textuur mee. Het Chinese merk stapt daarmee af van het meer reguliere horloge-ontwerp dat het sinds de eerste TicWatch Pro gebruikte. Het nieuwe ontwerp lijkt duidelijk gericht op minimalisme en minder op de sportieve gebruikers.

Voor dat minimalisme nemen we ook afscheid van een van de knoppen aan de rechterzijkant. Op de render van Wojciechowski zien we rechts nog één knop. De knop kreeg wel textuur mee en fungeert mogelijk als draaikroon, zoals we die kennen van andere Wear OS-smartwatches. Verder zien we op de render dat het merk lijkt weg te doen met zijn oranje stiksels op de horlogebanden en standaard een rubberen horlogeband meelevert. Dit deed het al op de Pro 3 Ultra – enkel de reguliere 3 kreeg nog een neplederen band.

Lancering op korte termijn

Wojciechowski meldt tot slot dat Mobvoi de TicWatch Pro 5 mogelijk op korte termijn lanceert. Een exacte datum weet de geruchtenmaker niet te melden. We hoeven alvast niet te letten op Mobvoi’s voorgaande lanceringen, die vonden namelijk telkens in september en oktober plaats. Gezien het al een half jaar geleden is sinds Mobvoi de teaser deelde, zou een nabije lancering niet misstaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business