Nieuws

Update naar iOS 16.3: dit is nieuw

Apple iOS 16.3
Beeld: iStock
Apple heeft voor het begin van 2023 een update voor zijn mobiele besturingssystemen klaarstaan. Zowel iOS als iPadOS krijgen vanaf vandaag hun 16.3-update.

In die update zit niet zo heel erg veel nieuws, maar vooral meer van hetzelfde. Toch zijn er enkele kleine veranderingen en bugfixes doorgevoerd die van iOS 16.3 een fijnere ervaring moeten maken.

Grote verandering blijft uit

Om te beginnen voegt Apple een extra veiligheidslaag toe bij iPhones. Vanaf iOS 16.3 is het mogelijk om een beveiligingssleutel aan je Apple ID toe te voegen. Deze sleutel is een fysieke USB-stick, die je nodig zal hebben om voor het eerst in te loggen met jouw Apple ID. Daarmee beveilig je je gegevens voor hackers en andere kwaadwillenden en zorg je dat ze enkel bereikbaar zijn als ook die USB-sleutel binnen handbereik is. Een tweede wijziging is te zien bij de manier waarop Apple gegevens beschermt. Vanaf nu zouden je iCloud-bestanden zoals notities en foto’s op een meer ‘geavanceerde’ manier beveiligd moeten zijn. Concreet houdt dat in dat je iCloud-gegevens nu genieten van end-to-end encryptie en dus niet zomaar in te kijken zijn.

Daarnaast voegt Apple ook een nieuwe achtergrond toe, ter viering van Black History Month. De nieuwe Unity-achtergrond staat tussen de andere achtergronden en kan door iedereen als achtergrond worden ingesteld.

Tot slot krijgt ook de 2de generatie HomePod een plaatsje in iOS 16.3. Compatibiliteit met die speaker werd met deze update eveneens naar iPhones verstuurd. Wil je dus een HomePod 2-speaker aansluiten, dan dien je daarvoor je toestel eerst bij te werken.

Bugfixes

Daarnaast voerde Apple een aantal kleinere bugfixes en veranderingen door. Zo moet je tijdens SOS-meldingen twee knoppen induwen en weer loslaten als je een noodoproep wenst te annuleren. FreeForm zou beter moet werken dan ooit tevoren en de Woning-widget werd ook gemaakt, zodat die opnieuw de juiste status aangeeft.

In iOS 16.3 lost Apple ook een probleem om dat de iPhone 14 Pro Max al een tijdje teistert: dat van de horizontale schermlijnen. Met de nieuwste update zou dat probleem volledig van de baan moeten zijn, net zoals een aantal problemen met Siri. Die zou in CarPlay niet alle vragen begrepen hebben en ook op muziekverzoeken zou Siri niet correct reageren – tenminste, als je nog iOS 16.2 draait. De nieuwe update zou Siri namelijk moeten maken.

iOS 16.3 en iPadOS 16.3 installeren

Je kan de nieuwe update erg makkelijk zelf downloaden. Daarvoor open je eerst de Instellingen-app op je iPhone of iPad. Daarna ga je naar ‘Algemeen’ en naar ‘Software-update’. Als de update daar in beeld verschijnt, kan je de download bevestigen.

Op zoek naar iOS 16.3, maar zie je de optie nergens staan? Dan wacht je best nog even. De update wordt gefaseerd uitgerold, wat betekent dat niet iedereen er op hetzelfde moment aankan. Mogelijk kan je hem op een later tijdstip wel installeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business