Nieuws

Netflix voert verificatiecode in tegen accountdelen

Netflix accountdelen mag niet
Deel jij je Netflix-account met vrienden of familie? In 2023 maakt Netflix het flink lastiger om aan accountdelen te doen.

UPDATE: Uiteindelijk zal Netflix toch gebruik gaan maken van IP-adressen om je locatie te bepalen.

De streamingdienst maakt bekend dat het in 2023 strenger zal optreden tegen het delen van accounts. Er wordt niet meteen een ban uitgeroepen over het accountdelen, maar Netflix wil tegen het einde van dit kwartaal wel komaf maken met de gedeelde accounts. Dat doet het met een aantal “anti-account-sharing”-maatregelen.

Die maatregelen komen niet zomaar uit de lucht gevallen. Vooraleer ze hier geïmplementeerd werden, ondergingen de maatregelen een testperiode met gebruikers uit Latijns-Amerika – daar kunnen ze door de tests al een tijdje geen account meer delen.

Aanvankelijk zou Netflix van plan geweest zijn om IP-adressen te analyseren om zo te bepalen of Netflix-kijkers op hetzelfde adres wonen. Zijn de IP-adressen afkomstig van een ander adres, zou je moeten bijbetalen – toch zeker als dit langer dan twee weken het geval is. Die modus operandi werd echter geschrapt, waardoor Netflix een andere kant op moest.

Verificatiecodes

Nu gebruikt Netflix verificatiecodes om het accountdelen tegen te gaan. Probeer je aan te melden op een vreemde locatie, dan moeten gebruikers nu een verificatiecode invoeren. Om dat te doen krijg je vijftien minuten. Lukt het niet om binnen de vijftien minuten een code boven te toveren? Dan mislukt de inlogpoging en zal je opnieuw moeten proberen.

Hoe het delen van Netflix-accounts er in de praktijk uit zal zien, is nog onbekend. Netflix heeft de mogelijkheid om extra geld te vragen voor het abonnement dat je al hebt. Door meer te betalen zouden de mensen met wie je het account deelt wel gewoon mee kunnen kijken. In een ander scenario worden de meekijkers verplicht om zelf een Netflix-abonnement af te sluiten.

Door het accountdelen een halt toe te roepen, is de verwachting dat Netflix nog meer abonnees zal binnenhalen. Mensen die nu meekijken via het account van iemand anders, zullen immers een eigen abonnement afsluiten.

Kijkt er iemand mee via jouw Netflix-account, zonder dat je dat wil? Dan kan je daar heel makkelijk een einde aan maken.

accountdelennetflixstreaming

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals