Nieuws

Disney+-documentaire over U2 op komst

Disney Plus
© Disney
Ben je fan van U2 en kijk je af en toe graag een muziekdocumentaire? Dan heeft Disney+ binnenkort iets voor jou in petto.

In een nieuwe docuserie volgen we David Letterman, gekend van zijn talkshows en Netflix-serie My Next Guest Needs No Introduction with David Letterman. We volgen hem terwijl hij voor de eerste keer een bezoek brengt aan Dublin. Daar gaat hij samen met Bono en The Edge de geboorteplaats van de twee muzikanten ontdekken.

De documentaire zal Bono & The Edge: A Sort Of Homecoming, With Dave Letterman gaan heten en is bovendien deels opgezet als concert. Als U2-fan kan je dus tweemaal genieten. Bovendien biedt de documentaire een unieke kijk op de relatie tussen Bono en The Edge. De documentaire volgt door middel van een roadtrip dan ook hoe een vriendschap van 45 jaar is kunnen uitgroeien tot een van de meest opmerkelijke muzikale samenwerkingen van onze tijd.

Of David Letterman zelf fan is van U2? Hij kent de band en de bandleden al 25 jaar, maar trof ze telkens in Amerika. Voor Letterman is het de eerste keer dat hij de stad Dublin ziet en de U2-leden op hun thuisturf ontmoet. Daar maakt hij meteen kennis met de plekken die Bono belangrijk vindt. Tijdens de documentaire wordt Letterman als het ware de inspiratie voor het nieuwe nummer van de rockband. Hij ontsnapt zelf ternauwernood aan een optreden in McDaid’s Pub: een legendarische rock ’n rollpub in de Dublinse Grafton Street.

Releasedatum

De documentaire is vanaf 17 maart te zien op Disney+. Voorlopig is er al wel een officiële trailer die je een idee biedt van wat je kan verwachten.

Tot die tijd zijn er echter tal van andere documentaires die je op Disney+ kan kijken, zoals die over opnamestudio Abbey Road en The Beatles.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business