Nieuws

Nu ook Matter in SmartThings voor iOS-gebruikers

samsung
Matter is het nieuwe smarthomeprotocol. Nu kunnen ook eigenaars van Samsungtoestellen en een iPhone vlot het huis bedienen.

Tijdens het tweede Galaxy Unpacked-evenement van vorig jaar onthulde Samsung dat het Matter naar zijn SmartThings platform en televisietoestellen zou gaan halen. De laatste paar weken  begint er eindelijk schot in die zaak te komen: de SmartThings-app op Android kreeg namelijk al Matter-integratie. Vanaf nu kunnen echter ook iOS-gebruikers hun Matter-toestellen bedienen vanuit de Samsung-applicatie.

Matter is een nieuwe smarthomestandaard, die ontwikkeld werd door de Connectivity Standards Alliance, een samenwerking tussen Amazon, Apple, Google, LG, Samsung en IKEA. De smarthomestandaard is nog vrij jong, maar wordt gebruikt om een groot aantal apparaten aan te sturen. Het protocol krijgt voortdurend upgrades. Daardoor zullen er alsmaar meer apparaten met Matter bediend kunnen worden.

Matter en SmartThings

Met SmartThings-versie 1.6.94 kan je een groot aantal apparaten bedienen. Daarbij horen al je SmartThings-apparaten, maar ook al je compatibele toestellen. Smartlampen, sensoren, knoppen en schakelaars horen daarbij. Ook koelkasten, deursloten, air-conditioning, de wifi en zelfs wasmachines zouden kunnen dan op het Matter-netwerk worden aangesloten. Ook Samsungs SmartThings hubs zullen meteen met Matter werken. De update voor de SmartThings-toepassing is gewoon te downloaden uit de app store.

Daar stopt voor Samsung het verhaal niet: het Koreaanse bedrijf tracht op een aantal punten Matter zelfs te verbeteren. Zo zou de fabrikant een partnership hebben met zowel Amazon als Google. Dat partnership geeft een belangrijke plek aan de virtuele assistenten van beide merken. Na integratie met de Samsung-dienst, blijkt dat al je apparaten ook voor de assistenten meteen zichtbaar zijn. Je zal dus je lampen kunnen bedienen met zowel Google Assistant als Alexa, zonder dat je daarvoor eerst iets hoeft te doen.  

Androidgebruikers met de SmartThings-app hebben waarschijnlijk de update naar 1.9.94 al gehad. Moest dat niet zo zijn, dan is het een goed idee om je telefoon te controleren op updates. Voor wie de app of de update nog niet heeft gehad: je vindt de meeste recente versie ervan terug in de appwinkel, of dat nu de Play of App Store.

appleiosmattermobielsamsungsmarthomesmartthings

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals