Nieuws

‘Community Chats’ maken intrede bij Facebook en Messenger

Facebook community chats
Community Chats maken het makkelijker om in realtime gesprekken te hebben met volledige Facebook-groepen. De functie is vanaf vandaag beschikbaar.

Meta introduceert een nieuwe functie voor zowel Facebook als Messenger. De nieuwe Community Chats maken het makkelijker om gesprekken te hebben met je Facebook-groep. Met de nieuwe functie kan je in real time gesprekken voeren met andere groepsleden. Bovendien hoeft niet iedereen daar altijd bij te zijn: je kan ook gesprekken organiseren in allerlei subgroepen.

Groepsgesprekken

Groepsgesprekken in Messenger kennen we vandaag al. Toch onderscheidt Community Chats zich daarvan. De communitygesprekken dienen namelijk vooral om leden van Facebook-groepen met elkaar in contact te brengen. Met de nieuwe chats is het voor groepbeheerders bijvoorbeeld mogelijk om een gesprek te starten en meteen reactie te ontvangen. Je hoeft dus niet te wachten tot mensen je Facebook-post gezien hebben en er eventueel op reageren.

Tot de nieuwe functies behoort ook de mogelijkheid om een Community Chat in subgroepen op te delen. In een groep over fietsen zou het gesprek bijvoorbeeld opgesplitst kunnen worden naar de thema’s ‘mountainbiken’, ‘wielrennen’ en ‘e-bikes’. Voor schoolgroepen kan bijvoorbeeld een groep aangemaakt worden per vak.

Verbinding via community chats

Community Chats moeten er dus voor zorgen dat er meer verbinding ontstaat binnen Facebook-groepen. Dat kan op allerlei manieren in werking treden. Zo is er de mogelijkheid om chats over specifieke thema’s te openen, maar ook om bijvoorbeeld een ‘event chat’ te starten op een bijeenkomst te plannen.

Daarnaast kunnen beheerders ook een soort uitzending instellen waar groepsbijdragen uitgesloten zijn. Dit maakt het mogelijk om grote aankondigingen te doen, rechtstreeks naar het publiek. Onderling kunnen de groepsbeheerders ook het gesprek met elkaar en andere moderatoren aangaan.

De ‘community chats’ in actie. | Beeld: Meta

Interessant aan het community-chatverhaal is dat de nieuwe groepsgesprekken maar liefst 30 audiokanalen openbaar stellen. Op die manier kunnen grotere groepen op een spontante manier met elkaar het gesprek aangaan.

Moderatie

Natuurlijk zet je in zulke grote community-chats de deur open voor misbruik en ongewenst gedrag. Gelukkig valt dat te verhelpen: het is mogelijk om bepaalde groepsleden te schorsen, blokkeren of dempen. Maakt iemand het echt te bont? Dan is het ook mogelijk om die persoon volledig te verwijderen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business