Nieuws

Sonos-speakers krijgen Amazon Alexa

Sonos Alexa
Sonos haalt voor België en Nederland nu ook Alexa naar zijn slimme speakers. Zo heb je op Sonos keuze uit drie assistenten.

Heb je thuis een Sonos-speaker staan? Dan krijg je binnenkort een extra manier om hem te bedienen. Alexa komt namelijk naar de wifi-speakers. Daarmee krijg je keuze uit drie spraakassistenten: Google Assistant, Sonos Voice Control en nu ook Amazon Alexa. Let wel: het gaat hier om een extra manier om je speakers te bedienen. Is je speaker niet compatibel met een spraakassistent? Dan zal ook Alexa niet meteen gaan werken.

In andere landen valt Alexa al veel langer te bereiken via Sonos-speakers. De functie komt echter nu pas naar de lage landen. Op zich is dat niet verwonderlijk: Alexa spreekt namelijk geen Nederlands.

Amazon Alexa en Sonos Voice Control

Daarmee is Alexa de tweede Sonos-assistent die enkel in het Engels aanspreekbaar is. Sonos’ eigen Voice Control-systeem werkt voorlopig alleen in het Amerikaans Engels. Wel lopen de mogelijkheden voor beide assistenten gelijk. Je kan met je stem vragen om specifieke nummers af te spelen of over te slaan en het volume te regelen. Naast playbackinstructies kan je aan Alexa ook andere vragen stellen, bijvoorbeeld hoeveel file er op de weg staat of wat voor weer het zal worden.

Wil je weten of je de spraakassistent ook op jouw wifi-speaker kan activeren? Op alle toestellen uit de Roam-, Move-, Arc-, Bean-, Five- en One-reeks zou de functie tevoorschijn moeten komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business