Nieuws

Microsoft doet gratis versie Teams in de ban

Microsoft Teams
Op 12 april 2023 verdwijnt de gratis versie van de ‘klassieke’ Microsoft Teams-app. Alle gespreksdata zal verloren gaan als men niet overstapt naar een betaald plan.

Bedrijven die nog gebruikmaken van de klassieke gratis Microsoft Teams-applicatie moeten daar dus voor 12 april van overstappen. Microsoft biedt bedrijven een tweetal opties. Enerzijds kunnen ze het Teams Essentials-abonnement afsluiten dat 4 dollar per maand (per gebruiker) kost. Liever Teams op een gratis plan blijven gebruiken? Ook dat is mogelijk met het nieuwe Teams Free-plan.

Overstappen naar Teams Free of Essentials

Wat die twee abonnementen precies te bieden hebben? Laten we beginnen met Teams Essentials. Met dit abonnement kunnen medewerkers videogesprekken voeren tot 30 uur lang met maximaal 300 deelnemers. Gebruikers van dit abonnement krijgen verder 10 GB cloudopslag beschikbaar die gebruikt wordt om bestanden mee te versturen op Teams. Ook de opnames van videogesprekken – ook de gesprekken van 30 uur – worden meegeteld voor de verbruikte opslag.

Beperkingen Teams Free

Teams Free is zoals de naam suggereert gratis. Dit komt dan ook met enige beperkingen, zoals dat je videogesprekken van maximaal één uur lang kan voeren. Zulke meetings zijn bovendien beperkt tot 100 deelnemers. Microsoft biedt gebruikers van het gratis plan ook nog cloudopslag, maar houdt de helft af in vergelijking met het Essentials-abonnement (5 GB dus).

Het is overduidelijk dat Microsoft bedrijven het liefst naar het Essentials-plan ziet overstappen. Voor de waaghalzen die het pad van Teams Free (klassiek) naar Teams Free bewandelen worden alvast de nodigde obstakels opgeworpen. Bestanden die in de klassieke versie verstuurd werden, worden met dit plan niet automatisch overgezet naar de nieuwe ‘Teams Free’. Dat geldt ook voor gespreksdata – waaronder opnames van meetings.

Bedrijven die hun data niet voor 12 april 2023 overzetten of naar het Teams Essentials-abonnement upgraden, verliezen daarna toegang tot de gegevens. Voor alle Teams-afnemers geldt dat zij zichzelf opnieuw moeten aanmelden als ze op het Free-plan willen blijven hangen na 12 april, onafhankelijk van of ze hun data wel of niet (willen) overzetten.

Meer betalende abonnementen

Microsoft lijkt het Teams-concept intussen flink uit te willen melken. Teams Premium moet weldra de noden vervullen van bedrijven die graag geautomatiseerde samenvattingen van meetings willen ontvangen. Hiervoor maakt Microsoft gebruik van OpenAI’s GPT 3.5 AI-applicatie. Dit abonnement, dat later dit jaar beschikbaar komt, kost straks 10 dollar per maand per gebruiker.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business