Nieuws

TP Vision geeft nieuwste tv’s eigen besturingssysteem

TP Vision
TP Vision maakte zojuist zijn tv-line-up voor 2023 bekend. Opmerkelijk is dat sommige toestellen niet meer op Google-software draaien.

In 2023 komt TP Vision met een aantal nieuwe televisies. Daaronder zitten een nieuwe OLED-televisie en een miniled-tv. Die laatsten zullen in een nieuwe productcategorie gelanceerd worden die ‘The Xtra’ wordt genoemd. Opmerkelijk is dat geen van de televisies in de reeks het Google Smart TV platform gebruikt. In plaats daarvan draaien ze software die door TP Vision zelf ontwikkeld werd.

Nieuw en verbeterd besturingssysteem

TP Visions eerdere systeem voor smart tv’s, Saphi, was niet bepaald een succes te noemen. De software was vooral op de goedkopere Philips-toestellen te vinden en liep grotendeels spaak. Dat kwam deels door het te beperkte app-aanbod, maar ook door een design dat nergens in de smaak viel en eigenlijk sneller had gemogen.

Daarvan heeft TP-Vision nu geleerd, zeggen ze zelf. Het nieuwe besturingssysteem zou soepeler moeten draaien. Daarnaast moet het geheel intuïtiever en vollediger aanvoelen en zouden de tv’s heel wat gebruiksvriendelijker moeten aanvoelen.

Het nieuwe besturingssysteem heeft weliswaar nog geen naam meegekregen. Die zou bekend gemaakt moeten worden tegen de tijd dat de televisies te koop zijn.

Ook voor andere tv’s

Wie een besturingssysteem voor tv’s ontwikkelt gaat daarbij niet over een nacht ijs: het is een tijdrovende en dure procedure. TP Vision wil natuurlijk ook wat terugverdienen op het ontwikkelen van die software, wat volgens hen wel moet lukken. De fabrikant ziet zijn software in de toekomst ook in tv-toestellen van andere fabrikanten zitten. In de Poolse TP Vision-fabriek worden ook voor andere merken televisies geassembleerd – deze zouden ook met de naamloze software uitgerust kunnen worden. Op deze manier zou de fabrikant ook iets verdienen aan de ontwikkeling van het nieuwe platform.

Voor de tv’s van TP Vision zelf blijft het nieuwe besturingssysteem beperkt tot de toestellen uit de ‘The Xtra’-reeks. Alle andere toestellen zullen, net als voorheen, uitgerust worden met Google TV. In de toekomst zouden er meer toestellen met de nieuwe software moeten verschijnen – en niet alleen bij TP Vision zelf.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business