Nieuws

Disney schrapt 7000 banen over de hele wereld

Disney
London, UK - 14 March, 2022: wide angle image depicting the exterior of a Disney store in central London, with blurred motion of people walking past on the street outside the shop.
Bob Iger, CEO van Disney, maakt bekend dat er 7000 jobs verdwijnen in het entertainmentbedrijf. Daarmee wil hij de kosten drukken.

Intussen valt het aantal bedrijven waarin de ontslagen vallen niet meer op je vingers te tellen. Nu is het ook aan Disney: daar verdwijnen 7000 jobs, maakt CEO Bob Iger bekend. Het is de bedoeling dat de krimp de kosten weet te drukken.

Disney wordt daarmee 3% kleiner. Dat is volgens de CEO nodig om de uitdagingen, waarmee het merk te kampen krijgt, aan te pakken. Een van die uitdagingen is Disney+, de gekende streamingdienst van het mediamerk. Het aanbod aan films en series van de dienst groeit nog steeds, in tegenstelling tot het aantal abonnees. In 2022 tekende de streamingdienst een afname van het aantal kijkers op – kijkers die waarschijnlijk vertrokken nadat er prijsstijgingen werden doorgevoerd voor de dienst. De uitkomst voor het mediaconglomeraat is een miljard dollar verlies.

Disney-parken

Disney is niet enkel afhankelijk van zijn films en online streamingdienst, maar heeft ook een aantal pretparken waarmee het flink wat inkomsten kan genereren. Kreunt de technologiesector onder het leeglopende online en digitale leven na de coronapandemie, dan valt hier in de pretparken niet veel van te merken. Integendeel: nadat het een tijd moeilijk was om de parken te bezoeken, kiezen duizenden mensen nu duidelijk voor een bezoekje aan Disneyland.

Het is dus niet allemaal slecht bij Disney: zo leverden de pretparken afgelopen kwartaal een winst op van 1,3 miljard dollar. Toch lijkt dat niet genoeg te zijn om Disney in goede papieren te houden. Iger zegt de keuze voor het ontslagen van personeel niet lichtzinnig te nemen. De CEO staat dan ook onder hoge druk om de bedrijfsresultaten te verbeteren. Het is namelijk voor die taak dat de CEO werd teruggehaald, nadat hij in 2020 aftrad.

Afgelopen kwartaal haalde Disney met 23,5 miljard dollar een omzet die hoger lag dan verwacht. Daartegenover staat wel dat de winst van het bedrijf met 1,3 miljard onder het niveau zit dat kenners voorspelden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business