Nieuws

Yahoo zet een vijfde van zijn werknemers op straat 

yahoo
Yahoo schrapt maar liefst 20 procent van zijn banen. 1.600 werknemers komen op straat te staan. Het is al het zoveelste techbedrijf dat mensen ontslaat.

Met name de dalende advertentie-inkomsten zorgden voor tegenvallende bedrijfsresultaten. Het is dan ook op die afdeling dat de meeste jobs verloren gaan: zowat de helft van de advertentiedienst verdwijnt.

Van de werknemers die moeten afvloeien krijgt een duizendtal de komende weken het slechte nieuws. Enkele honderden moeten langer wachten op die communicatie. Op dit moment telde Yahoo nog 8.000 werknemers wereldwijd. 

Het betekent alweer een nieuwe inkrimping voor Yahoo, dat in 2021 overgenomen werd door het Amerikaanse Apollo Global Management. Onder de nieuwe bazen belandden al 2.000 werknemers op straat door herstructureringen.  

Techbedrijven moeten besparen 

Zowat alle grote technologiebedrijven krijgen te maken met tegenvallende resultaten en dat vaak ook door de dalende advertentie-inkomsten. Na een sterke stijging tijdens de lockdowns van de coronapandemie, koelde de markt heel sterk af. Daar komt nog bij dat er minder betaald wordt voor advertenties door inflatie en rentestijgingen. 

Het lijstje wordt lang: zowel Alphabet (Google), Meta, Amazon, Microsoft als Spotify moesten al afslanken. Tienduizenden werknemers verloren er hun baan. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business