Nieuws

Apple en Amazon hebben interesse in uitzendrechten NBA

NBA uitzendrechten
Basketball hoop, basketball scoring in the stadium
Bij elk contract voor uitzendrechten op sport breekt een ware biedingsoorlog uit tussen verschillende zenders. Voor de NBA zal Apple voor het eerst gaan meebieden.

De Amerikaanse basketbalcompetitie NBA is al jaren te zien op zender ESPN, die eigendom is van Disney. Dat contract loopt nu ten einde, waardoor geïnteresseerden langs alle kanten hun portefeuille opentrekken. Naast de usual suspects zoals ESPN en NBC, dat de uitzendrechten na een lange periode graag terug in handen zou krijgen, melden nu ook Apple en Amazon zich bij de biedingsoorlog. Beide bedrijven zouden interesse hebben om de competitie op hun platform uit te zenden.

Althans, dat verneemt CNBC van enkele insiders. Momenteel heeft Amazon al een deal met de NBA lopen om de wedstrijden in Brazilië uit te mogen zenden. Het doel is natuurlijk om ook in de rest van de wereld basketbal te mogen uitzenden. Apple zou dan weer op ‘specifieke paketten’ doelen, waarmee ze in bepaalde regio’s hun sportaanbod kunnen uitbreiden.

Momenteel heeft de NBA echter deals lopen met Disney die tot het einde van het seizoen 2024-2025 lopen. Tot april 2024 hebben het mediaconglomeraat en Warner Bros echter recht om onderling te bieden. De rechten zouden enkel vrijkomen als beide bedrijven van deze overeenkomst afzien en dat zal niet gauw gebeuren.

Hoe de NBA dan wel tot op Apple TV+ of Amazon Prime zou geraken? De sportcompetitie zou aan een aantal pakketten werken, waardoor bepaalde zenders een aantal wedstrijden wel zouden mogen uitzenden. Zo wil de NBA het aantal partners waarmee het samenwerkt gaan vermeerderen. Dat een van die nieuwe spelers NBC, Apple of Amazon wordt is dan een waarschijnlijkheid.

Premier League

Het is niet de eerste keer dat Apple interesse toont in sportwedstrijden. Begin januari kwam al aan het licht dat de pijlen in Cupertino op de uitzendrechten voor de Premier League gericht stonden. Ook hier gaat het echter om wedstrijden die nog een volledig speelseizoen van ons verwijderd zijn.

Moest Apple of Amazon de NBA-rechten binnenhalen, wil dat niet meteen zeggen dat de wedstrijden ook hier te zien zullen zijn. Weliswaar is het goed mogelijk dat zoiets wél het geval is, al zal dat afhangen van de deals die de bedrijven al dan niet kunnen sluiten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business