Nieuws

Oplaadsnelheden OPPO Find X6 en X6 Pro gelekt

OPPO Find X5
© Unsplash/Dylan Calluy
Dat OPPO binnenkort de Find X6-serie lanceert lijkt een gegeven. Over de specificaties van de high-end smartphones is nog weinig bekend, al zijn de laadsnelheden nu wel uitgelekt.

OPPO’s volgende vlaggenschip staat voor de deur. Het Belgische persbureau wil er alvast niets over kwijt, maar dat hij eraan komt, staat wel vast. OPPO-dochter OnePlus bracht recent al zijn flagship-toestel uit, de OnePlus 11. Nu is het aan OPPO om de Find X6-serie te introduceren. Via GSMArena zijn ditmaal de laadsnelheden van de high-end smartphones uitgelekt.

De website verkreeg die informatie via keuringsinstantie China Compulsory Certification (3C). Bij 3C staan de Find X6 en X6 Pro geregistreerd als respectievelijk de PGFM110 en PGEM110. Opvallend is dat de overheidsinstantie bij het registreren van de smartphones melding heeft gemaakt van de maximale laadsnelheden.

80 en 100 watt SuperVOOC

Uit de rapporten blijkt zodoende dat de Find X6 met maximaal 11V/7.3A kan opladen; goed voor 80 watt SuperVOOC-snelladen. OPPO trekt dat lijntje nog iets verder door met de Find X6 Pro die 11V/ 9,1A ondersteunt, oftewel 100 watt SuperVOOC. Diezelfde laadsnelheden kennen we inmiddels al van de OPPO Find X5-serie en de OnePlus 11, die eveneens de SuperVOOC-laadtechniek gebruikt.

Vermoedelijk delen OPPO en OnePlus ook exact hetzelfde oplaadblokje. Volgens 3C krijgen de Find X6 en X6 Pro alvast dezelfde snelladers mee, met modelnummers VCB8JACH/VCB8JBCH. Onbekend is of de oplader twee poorten heeft, net als de SuperVOOC-snellader van OnePlus. Die lader werkt in de praktijk ook als USB-PD-oplader, maar dan wel aan een maximale snelheid van 65 watt. OPPO gebruikt dus nog altijd zijn eigen laadstandaard om hogere laadsnelheden te behalen en laat PD als industriestandaard links liggen.

Lancering OPPO Find X6-serie

Neem de gelekte informatie voorlopig met de nodige korrels zout. OPPO heeft de details immers niet bevestigd. Bovendien om informatie over Chinese toestellen. Een Europees model zou met andere laadspecificaties kunnen komen. We moeten daarom tot de lancering wachten voor we definitief weten hoe snel de Find X6-toestellen kunnen opladen. Vermoedelijk vindt die lancering in maart plaats. OPPO lanceerde de Find X3-serie op 11 maart 2021 en de Find X5-serie verscheen in 2022 op 24 februari op het podium.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business