Nieuws

WhatsApp voegt picture-in-picture toe voor videocalls op iOS 

WhatsApp
Via WhatsApp kan je straks eindelijk picture-in-picture videobellen. Meta is een grote iOS-update aan het uitrollen voor zijn populaire chatapplicatie.

9to5Mac spotte de feature als eerste. WhatsApp-versie 23.3.77 krijgt de langverwachte picture-in-picture-(PiP) ondersteuning voor videogesprekken, waar gebruikers al een tijdje om vroegen. Volgens The Verge is Meta de feature eind vorig jaar (eindelijk) beginnen testen. 

Net zoals videocalls van andere toepassingen, zal PiP-ondersteuning ervoor zorgen dat je videogesprek automatisch geminimaliseerd wordt (maar dus wel nog in beeld verschijnt) wanneer je een andere app opent. Zo kan je blijven multitasken, terwijl je je gesprekpartner toch nog kan zien in een hoek van het scherm. Mocht de functie nog niet onmiddellijk werken op jouw smartphone, dan zou het kunnen dat je later pas aan de beurt bent. PiP-ondersteuning (en andere updates van versie 23.3.77) worden “de komende weken uitgerold”, klinkt het. 

WhatsApp 23.3.77

Ook nieuw in WhatsApp is de mogelijkheid om bijschriften toe te voegen aan documenten die je via de app verstuurt. Daarnaast heeft Meta ook de instellingen voor groepschats getweakt. Zo wordt het mogelijk om groepen een langere naam en beschrijving te geven, zodat het doel duidelijker moet blijken. Tot slot is er ook nog een nieuwe optie om een avatar te maken die je kan gebruiken als profielfoto of in stickers. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business