Nieuws

Microsoft: Call of Duty keert terug naar Nintendo-consoles

Nintendo Switch
Microsoft heeft een deal gesloten met Nintendo om zijn Xbox-games beschikbaar te stellen aan Nintendo-gamers. Op termijn moet Call of Duty daar mogelijk ook onder vallen.

Microsoft-topman Brad Smith kondigt de deal met Nintendo dinsdag aan via Twitter. Volgens de topman houdt de deal in dat Microsofts eigen Xbox- en Activision-titels voortaan op dezelfde dag beschikbaar zijn op Nintendo-platforms. Bovendien moeten de games op beide platformen gelijk functioneren en dus dezelfde functies bieden. Onduidelijk is of de deal enkel geldt voor nieuwe games, of dat Microsoft ook oude Xbox-games gaat herwerken.

Overname Activision Blizzard

Opvallend is dat Smith in zijn bericht ook de Activision-divisie aanhaalt. De overname van Activision Blizzard staat immers nog altijd op losse schroeven. Diverse overheden onderzoeken de ‘overname’ van de game-ontwikkelaar door de softwaregigant en waken daarbij voor een te machtig Microsoft; oneindige consolidatie van game-ontwikkelaars beperkt immers innovatie en concurrentie.

Dat het bedrijf nu een samenwerking aangaat met Nintendo om games uit te brengen, is mogelijk een reactie op zulke onderzoeken. Microsoft lijkt zich immers open te stellen om belangrijke games met partijen als Nintendo te delen. Of en hoe Microsoft een soortgelijke samenwerking voor ogen heeft met consolegigant Sony, is niet bekend. Fans van games als Call of Duty, dat door Activision wordt ontwikkeld, zouden zich zonder overeenkomst genoodzaakt zien over te stappen op een Xbox (of nu dus de Nintendo-platforms).

Overeenkomst van 10 jaar

Microsoft lijkt met het bericht van Smith alle vertrouwen te hebben in die onderzoeken. Het bericht focust zich immers met name op de komst van Call of Duty naar Nintendo-consoles. Welke consoles toegang krijgen tot de Microsoft-games, laat het bedrijf in het midden. Ook is niet bekend wanneer we de eerste games op het Nintendo-platform mogen verwachten. Wat wel bekend is, is dat deze overeenkomst een looptijd heeft van tien jaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business