Nieuws

Xiaomi 13 Lite aangekondigd in Europa

Xiaomi 13 Lite
Xiaomi heeft zondagmiddag de Xiaomi 13-serie gelanceerd tijdens het Mobile World Congress. De 13 Lite maakte tijdens die beurs ook zijn primeur.

Xiaomi’s 13 en 13 Pro komen dus officieel naar Europa. Naast de Xiaomi 13 en 13 Pro omvat de serie ook de 13 Lite, het goedkoopste model in de productreeks. Hoewel hij zich begeeft tussen twee high-end toestellen, is de uitrusting beduidend meer midrange. Wat direct opvalt aan de nieuwe Lite-variant is zijn lagere prijskaartje; het Chinese merk vroeg voor de 12 Lite 700 euro, terwijl de Xiaomi 13 Lite nu voor 500 euro op de markt komt.

Xiaomi 13 Lite

Voor dat prijskaartje krijg je om te beginnen de Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1-chipset. Daaraan koppelt Xiaomi 8 GB werk- en 128 GB of 256 GB opslaggeheugen. Voorlopig biedt het Chinese merk enkel de configuratie met 128 GB-opslaggeheugen aan in Europa. Prestatiegewijs doen zowel het opslag- als werkgeheugen alvast een stapje terug. Xiaomi gebruikt op zijn vlaggenschepen namelijk nog UFS 4.0 opslag en LPDDR5 RAM, terwijl de 13 Lite is uitgerust met de UFS 2.2 en LPDDR4X-specs.

Ook het scherm van de middenklasser doet een stap terug. De 13 Lite is uitgerust met een 6,55-inch AMOLED-paneel, met een 120 Hz beeldverversing en een maximale helderheid van 1.000 nits. Voor een middenklasser niets om over te klagen, maar de helderheid van de topmodellen ligt met 1.900 nits wel flink hoger. Net als zijn duurdere broer doet de Lite het zonder variabele beeldverversing; Xiaomi voorziet enkel de 13 Pro van een zogenaamd LTPO-scherm voor variabele verversing.

Het specificatielijstje wordt afgerond met de camera’s, waarvan er in totaal vier aanwezig zijn. De primaire sensor betreft een 50 MP exemplaar, aangevuld door een 8 MP-groothoekcamera en de 2 MP-macrocamera. Voorop vind je nog een 32 MP-selfiecamera. Xiaomi voegde ook een sensor met een sterkte van 8 MP toe om te helpen bij portretfoto’s. Met die sensor kun je echter zelf geen foto trekken.

67 watt adapter in de doos

Mocht je je afvragen: hoe zit het met de oplader en accu van de 13 Lite? Voor wat de lader betreft, het exemplaar met een capaciteit van 67 watt vind je gewoon in de doos. Hoewel Xiaomi zelf geen exacte cijfers, moet je de 4.500 mAh batterij daar rap mee kunnen opladen.

Wil je de Xiaomi 13 (of 13 (Pro) aanschaffen? Dan moet je nog tot 13 maart wachten. Dan brengt Xiaomi de toestellen in Europa uit. Voor de Lite kun je je alvast verheugen op kleuren als blauw, roze en zwart.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business