Nieuws

Redmi introduceert 300 watt snellaadtechniek

300 watt snelladen Redmi
Toekomstige smartphones van Redmi kunnen met 300 watt snelladen. Met zo'n oplader laad je de batterij van je telefoon in 5 minuten volledig op.

De wereld stond op zijn kop toen Realme verleden jaar zijn 240 watt laadtechniek aankondigde. De techniek is in staat een lege accu binnen 9 minuten volledig op te laden. Nog een pak sneller dan de 100 tot 150 watt snelladers die we kennen van merken als Xiaomi, OPPO en Motorola, die er vaak nog 20 minuten over doen om een accu vol te laden. Als het aan Xiaomi ligt blijft Realme echter niet lang op zijn snellaadtroon zitten.

Xiaomi-dochter Redmi heeft tijdens MWC 2023 namelijk een 300 watt snellader gepresenteerd. De snellader is volgens het merk in staat een 4.100 mAh batterij in slechts 5 minuten op te laden. Deze laaddemo voert het bedrijf uit met een aangepaste Redmi Note 12 Discovery Edition. Hoewel dat in principe een beeld geeft van de ‘monsterlijke’ kracht van de snellader, is het ook een beetje appels met peren vergelijken. De cijfers die Realme presenteerde zijn immers afkomstig van de GT Neo 5 – een toestel met een grotere 4.600 mAh batterij.

Nog een proof-of-concept?

Niettemin is het indrukwekkend dat Redmi in staat is zijn batterijen met 300 watt op te laden. Die laadsnelheid is tot op heden ongeëvenaard op smartphones en is ook niet zonder risico’s op het vlak van hitteproductie en batterijslijtage. Welke maatregelen Xiaomi heeft genomen om de techniek op een veilige manier te implementeren, is niet bekend. Wel schrijft de techgigant dat de oplader ‘50 beveiligingsfuncties’ meekrijgt, en zodoende veilig in staat is batterijen met 300 watt op te laden.

Of en wanneer de techniek in een smartphone terechtkomt, is niet bekend. Redmi deed alvast geen uitspraken over toekomstige telefoons die van deze techniek worden voorzien. Het is alvast niet de eerste keer dat Xiaomi een nieuwe snellaadtechniek introduceert om deze vervolgens weer te laten verdwijnen in de vergetelheid. In 2021 introduceerde Xiaomi zijn HyperCharge-techniek: de toenmalig rapste snellaadoptie, met 200 watt laadcapaciteit.

Xiaomi lanceerde echter nooit smartphones met zo’n 200 watt HyperCharge-oplader; de techniek bleef hangen in de proof-of-concept-fase.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business