Nieuws

YouTube werkt ook aan eigen AI-project

YouTube
Net zoals elk groot technologiebedrijf werkt YouTube aan een eigen AI. Die zou de productiewaarde van video's moeten opkrikken.

Neal Mohan is sinds een aantal weken de nieuwe CEO van YouTube. De opvolger van Susan Wojcicki deelt nu een eerste bericht met het publiek over wat hij met het platform van plan is. Het meest valt op dat ook YouTube nu werkt aan generatieve artificiële intelligentie om te integreren op het videoplatform.

Dat YouTube een AI-project heeft lopen hoeft niet te verbazen: zo goed als elk groot technologiebedrijf heeft intussen een AI in de maak. Nu OpenAI zijn API beschikbaar maakt zal het aantal AI-toepassingen in de toekomst ongetwijfeld nog verder groeien.

Bij YouTube gaat het echter om een eigen AI-project, dat los lijkt te staan van Googles Bard. Mohan geeft al een hint van wat we kunnen verwachten. Zo zou het mogelijk moeten worden voor de YouTube-AI om je nieuwe kleren te geven en je outfit te veranderen. Een filmsetting voor je eigen YouTube-film is volgens de CEO ook zo gemaakt dankzij de generatieve AI. Het videoplatform implementeert AI in de eerste plek om creators meer middelen te geven. Zelfs met weinig middelen biedt AI de mogelijkheid om een flinke productie op poten te zetten.

“Meer nieuws volgt nog”

Wanneer de AI op punt zou moeten staan laat de kersverse CEO echter niet weten. Wel geeft hij mee dat er de komende maanden meer nieuws aan zit te komen – verwacht dus zeker meer nieuws en ontwikkelingen over de AI in YouTube. Het lijkt er wel op dat het bedrijf zijn tijd gaat pakken vooraleer het de AI publiekelijk beschikbaar maakt. Moederbedrijf Google en Bing flaterden namelijk nogal bij de onthulling van hun respectievelijke AI-tools. Dat is iets wat YouTube absoluut wil proberen vermijden.

Daarnaast kondigt de CEO nog een aantal veranderingen aan. Die zijn er vooral op gericht om creators aan het platform te binden. Zo zou er binnenkort meer geld te verdienen zijn aan het maken van YouTube-filmpjes en zegt het bedrijf meer in dialoog te gaan met diezelfde creators.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business