Nieuws

Dynamic Island duikt op in Android-toestel

Realme Dynamic Island
Momenteel hebben alleen iPhones een zogenaamd 'Dynamic Island'. Nu duiken de eerste Android-toestellen op met een soortgelijke functie.

Het Dynamic Island op de iPhone 14 en 14 Plus is een functie waar veel gebruikers fan van zijn: het is een goede en informatieve manier om dat grote ovale cameragat in de telefoon weg te werken. Veel iPhonegebruikers ontvingen de functie dan ook met open armen.

Android-toestellen hebben doorgaans een iets kleinere punch-out voor de selfiecamera. Een reden om op die toestellen een soort van Dynamic Island te integreren is er dus niet echt: de functie zou niet ten volste benut worden. Voor Realme was het in ieder geval geen reden om het niet te doen: het merk lanceert een nieuw budgettoestel met een ingebouwde iPhone-functie.

Realme C55 met Dynamic Island

De telefoon heet “Realme C55” en is momenteel alleen in Indonesië te krijgen. Om geen inbreuk te maken op de rechten die Apple op het “Dynamic Island” heeft, noemde Realme zijn dynamisch schermgedeelte de “Mini Capsule”. Die mini-capsule schuift over het gecentreerde cameragat in de telefoon meldingen te tonen en de gebruiker allerlei informatie te laten zien. Onder die Mini Capsule van Realme gaat niet erg veel schuil: voor het Android-merk is het puur een visueel element dat de gebruikservaring moet verbeteren. Dat in tegenstelling tot de iPhone 14 Pro, waarbij er onder het eiland allerlei sensoren zitten ingewerkt.

Voor een Android telefoon met Dynamic Island-kloon zul je wel naar Indonesië moeten reizen. In de winkel daar volstaat het om 195 dollar op zak te hebben – omgerekend kost de telefoon zo’n 185 euro. Voor dat geld krijg je 6,7-inch LCD-scherm met 90 Hz verversing, een hoofdcamera van 64 MP, een batterij met 5000 mAh capaciteit en een 33 watt oplader. De goedkoopste versie komt met 6GB RAM en 128GB opslaggeheugen. Een modelletje hoger krijg je al een pakket van 8 + 256 GB.

Waarom die informatie relevant is? Hoewel het toestel momenteel enkel in Indonesië te krijgen is, zal je het binnenkort ook hier zien verschijnen. Een datum voor de Europese release kennen we niet, maar een tweet van Realme-CEO Francis Wong brengt zekerheid over het feit dat het toestel naar hier komt.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business