Nieuws

Qualcomm lanceert nieuwe chip op 17 maart

Qualcomm
Qualcomm heeft een lanceringsevenement ingepland voor 17 maart. Over wat de chipmaker precies wil lanceren bestaat nog enige onduidelijkheid.

Geruchten over een nieuwe Snapdragon-processor doen al even de ronde. Momenteel is de nieuwste en sterkste Qualcomm-chip de Snapdragon 8 Gen 2, die onder andere in de Samsung Galaxy S23 en de OnePlus 11 opduikt. Binnenkort zou er een nieuwere chip op de markt komen.

Of die chip even krachtig is als het huidige topmodel, dat zal nog moeten blijken. Momenteel bestaat er veel onenigheid over wat Qualcomm precies wil onthullen op die zeventiende maart. Sommige bronnen hebben het over de Snapdragon 7+ Gen 1, anderen hebben het dan weer over de Snapdragon 7 Gen 2. De kans bestaat ook dat de chipfabrikant meteen twee nieuwe processoren op de markt brengt.

Specificaties

Net zoals er geruchten over de nieuw processoren de ronde doen, zijn er ook enkele bronnen die de specificaties van de chips al menen op te kunnen lijsten. Voor de Snapdragon 7 Gen 2 zijn er nog niet echt veel cijfers beschikbaar. De chip zou 8 rekenkernen omvatten. Een daarvan, de ARM Cortex-X2, wordt geklokt op 2,92 GHz. 3 ARM Cortex-A710 cores krijgen een klok van 2,5 GH. De overige vier Cortex-A510-kernen krijgen een snelheid van 1,8 GHz. Op GPU-vlak krijgt zou de Snapdragon-APU een Snapdragon 730 krijgen.

Al die cijfers maken dat de Snapdragon 7 Gen 2 te vergelijken valt met de Dimensity 9000 van MediaTek. Dat is goed nieuws voor Qualcomm: de originele Snapdragon 7 (Gen 1) deed het namelijk minder goed dan de Dimensity-processoren.

Over de Snapdragon 7+ Gen 1 is veel minder geweten. Het is dus wachten op de lancering om te zien wat de Snapdragons deze keer in hun mars hebben.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business