Nieuws

Microsoft Outlook vanaf april in een nieuw jasje

Microsoft Outlook app op Android
Binnenkort zal Microsoft Outlook er anders uit gaan zien: vanaf april kan je een nieuwe Outlook-app kunnen gebruiken.

Je kan Outlook op verschillende soorten apparaten installeren. Opvallend genoeg ziet die applicatie er overal anders uit. Dat hij er op je mobiele telefoon anders uitziet dan op een desktop, dat valt enigszins te verstaan. Voor het verschil tussen de web-, desktop- en Mac-applicaties is dat veel minder het geval. Dat beseft ook Microsoft, waar ze al een tijdje aan een uniforme applicatie werken.

Die uniforme applicatie moet ervoor zorgen dat Outlook er voor iedereen hetzelfde zal uitzien. Zoiets is geen werk van korte adem: de applicatie zit al een jaar in de bètafase. Uit de roadmap blijkt dat Microsoft de nieuwe lay-out vanaf april naar gebruikers zal beginnen uitrollen.

Schakelaar

Plotse verandering in een mailprogramma dat je al jaren gebruikt – voor sommige gebruikers zou het reden zijn om over te stappen. Zie je het niet zitten om mee over te schakelen? Goed nieuws: Microsoft voorziet een schakelaar waarmee je de nieuwe versie moet aanzetten. Wil je bij de oude versie blijven? Dan moet je daar niets voor doen. Wie wél van de nieuwe Outlook gebruik wenst te maken, kan binnenkort rechts bovenaan een schakelaar omzetten. Hoe lang Microsoft deze schakelaar – en dus eigenlijk twee Outlook-applicaties ineen – blijft aanbieden is ongeweten.

Het is echter waarschijnlijk dat de schakelaar na verloop van tijd verdwijnt. Als dat gebeurt zal iedereen automatisch en zonder keuze overgezet worden op de nieuwe versie van Outlook.

Vermoedelijk zal je de verandering eerst in je persoonlijke Outlook-account opmerken. Je bedrijfsaccount maakt op een later moment, eveneens in April, de omslag. Volgt je bedrijf een iets tragere updatecyclus? Dan zal je de nieuwe Outlook vanaf begin mei kunnen aanschouwen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business