Nieuws

Apple gaat AirPods upgraden voor betere gehoorassistentie 

AirPods
Apple AirPods krijgen extra gehoorassistentie. Ze zullen meer info kunnen verzamelen en live meeluisteren om conversaties te verbeteren.

Het is notoir Apple-leaker Mark Gurman die de nieuwe features op het spoor kwam. Volgens de doorgaans betrouwbare informant is Apple van plan om met zijn AirPods slechthorenden nog beter te ondersteunen. De earbuds werden eerder al gebruikt als een geïmproviseerd hoorapparaat. De iPhonebouwer is nu van plan om grotere upgrades toe te voegen. Zo zullen de AirPods live gegevens kunnen verzamelen, in de vorm van Live Listen. Conversation Boost moet gesprekken beter verstaanbaar maken voor slechthorenden die AirPods dragen. Hoewel gezondheidsinstanties de AirPods nog niet officieel goedgekeurd hebben als gehoorondersteuning, hoopt Apple dat ze in de toekomst wel officieel erkend worden. 

Gurman bericht niet tot in detail over welke gegevens de nieuwe features nu juist kunnen verzamelen. We vermoeden dat de earbuds samen met een iPhone gebruikt zullen worden om in de app een soort gestandaardiseerde gehoortest uit te voeren en de output van de oortjes af te stemmen op de noden van de gebruiker.  

AirPods als alternatief voor duur hoorapparaat 

Apple heeft de AirPods ook nog nooit gepromoot als een potentiële vervanger van een hoorapparaat. Met dergelijke features kunnen de earbuds wel een betaalbaarder alternatief worden op de vaak peperdure, traditionele hoorapparaten. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) lijden wereldwijd zo’n 466 miljoen mensen gehoorverlies. Tegen 2050 zou hun aantal op 900 miljoen komen te liggen. Jammer genoeg heeft slechts 17 procent van de slechthorenden ook effectief toegang tot een hoorapparaat. Daarnaast is er nog een stigma voor jongeren die slecht horen. Apple kan ook hen helpen met een ‘hipper’ alternatief voor een traditioneel hoorapparaat.  

Deze nieuwe ontwikkelingen hoeven zich natuurlijk ook niet te beperken tot de nieuwste AirPods die nog op de markt moeten komen. Ook modellen die al verkrijgbaar zijn hebben speakers en microfoons. De nieuwe slimme gezondheidstechnologie zou dus zomaar toegevoegd kunnen worden met een firmware-update.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business