Automatische uitrol Vista SP1 en XP SP3 stopgezet

Microsoft zet tijdelijk een rem op de automatische uitrol van Service Pack 1 voor Windows Vista en SP3 voor XP. Het bedrijf heeft ontdekt dat beide pakketten niet compatibel zijn met Microsoft Dynamics Retail Management; dat is beheersoftware voor KMO’s.

“We stoppen tijdelijk met de automatische verdeling van SP1”, zegt Microsoft tegen onze collega’s van CNet. Het pakket blijft wel beschikbaar via Windows Update en het bedrijf raadt de update nog steeds aan voor gebruikers die genoemde software niet gebruiken.

Het derde servicepack van Windows XP is sinds gisteren verkrijgbaar in het Engels, maar omdat Microsoft geen risico’s wil nemen, komt het pakket nu toch later dan gepland.

Wanneer precies is niet bekend. Ook details over het probleem geeft Microsoft niet vrij, behalve dat het om een compatibiliteitsprobleem gaat. Iets wat overigens niet alleen bij de eigen software voorkomt. Zo is al langer bekend dat sommige programma’s dienst weigeren na de installatie van de servicepacks. Microsoft belooft alvast het probleem met zijn eigen software van de baan te helpen.

Met een bijdrage van Ina Fried, CNet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business