Nieuws

Van Quickenborne: verbod koppelverkoop zorgt voor dure iPhone

Minister van Ondernemen en Vereenvoudigen Vincent Van Quickenborne greep dinsdag de lancering van de iPhone aan om te pleiten voor de afschaffing van het verbod op de koppelverkoop. In het najaar wil hij dat voorstel op de regeringstafel leggen.

“525 euro, dat is toch wel een heel verschil met Nederland waar je de iPhone voor 1 euro krijgt”, aldus de minister. “Dit is het zoveelste bewijs dat de consument het gelag betaalt voor de wet op de koppelverkoop.”

Dat de consument uiteindelijk toch betaalt – in dit geval door een hoger maandelijks abonnement – vindt Van Quickenborne geen argument. “Als je koppelverkoop toelaat, dan komt er bij de leveranciers meer creativiteit en dus meer keuze voor de consument.” Voorwaarde is wel, voegt Van Quickenborne toe, dat de fabrikanten transparantie bieden. “Je moet als consument kunnen zien wat je betaalt voor elk onderdeel.”

Koppelverkoop afschaffen
Van Quickenborne wil dat het verbod op koppelverkoop wordt afgeschaft. “Ik zal dat voorleggen aan de regering en ik hoop dat ik er voldoende steun voor krijg”, aldus de minister.

Het verbod op koppelverkoop maakt deel uit van de Wet op de Handelspraktijken. Van Quickenborne wil dat die wet in het najaar wordt aangepakt. Ook het onderdeel over de sperperiode voor de solden wil hij aanpakken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business