Nieuws

Motorola gaat voor Android

Motorola gaat binnenkort toestellen met het Android-besturingssysteem maken. De telefoonmaker gaat op termijn vier platformen schrappen. Windows Mobile, Android en het eigen telefoonplatform P2K blijven over. Een eerste Android-telefoon van het bedrijf is ten vroegste voor volgend jaar.

Het is de Wall Street Journal, geïnspireerd door anonieme bronnen, die met de plannen uitpakt. Motorola zelf zou het nieuws donderdag bevestigen bij de bekendmaking van de kwartaalresultaten.

De drie overblijvende platformen gaan elk een deel van de markt aanspreken. High-end zakelijke toestellen krijgen Windows Mobile. De goedkopere modellen krijgen P2K, terwijl de zogenaamde midtiers, toestellen die tussen een smartphone en een basistoestel zitten, Android krijgen.

Dat het bedrijf voor Google kiest, is niet geheel onverwacht. Bij de oprichting van de Open Handset Alliance, de vereniging voor ontwikkelaars en bedrijven die met Android zullen werken, stond het bedrijf al op de lijst. Toch is er nog geen concreet product uit voortgevloeid.

Extra ontslagen
Bij de kwartaalresultaten zou Motorola ook extra ontslagen bekendmaken. Sinds 2007 heeft het bedrijf al aangekondigd dat er tienduizend banen verdwijnen en ook deze keer zou het om ‘duizenden’ werknemers gaan.

De algemene herstructurering van het bedrijf past in een groter kader. Zo zijn de resultaten van het bedrijf al een tijdje teleurstellend en vindt de populaire Razr-telefoon maar geen opvolger. Mede daardoor besliste het bedrijf om de gsm-afdeling te scheiden van de rest van het bedrijf.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business