Nieuws

Cisco plaveit weg naar 4G mobiel internet

Terwijl de 3G-technologie HSDPA Europa met succes verovert, werken de grote netwerkbedrijven alweer aan snellere generaties.

Ericsson bouwt in Stockholm een netwerk gebaseerd op long term evolution (LTE); een technologie die 3G-netwerken verder verbetert. En Cisco heeft op het World Mobile Congress in Barcelona een portfolio van 4G-technologieën geïntroduceerd.

Het Amerikaanse netwerkbedrijf gaat over op ondersteuning voor de LTE-poort op zijn routers uit de 7600-serie. Het bedrijf zegt hiermee de enige aanbieder van een 4G-compatibel platform in de industrie te zijn.

Knelpunten
Nieuwe technologieën zoals HSPA+, Wimax en LTE bieden meer capaciteit, maar geven ook meer kans op knelpunten in netwerken, aldus Cisco. "De belangrijkste technologie om dit probleem op te lossen is mobile transport over pseudo-wire (MTOP)." Cisco biedt providers MTOP-oplossingen in de vorm van een aantal routers.

Het netwerkbedrijf demonstreert op de beurs tevens zijn internet protocol next-generation network-platform. Daarmee kunnen providers nieuwe diensten en toepassingen voor 4G mobiel internet creëren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business