Nieuws

Belgacom en Telenet verkopen minder domeinnamen

Internetaanbieders Belgacom en Telenet verkopen in verhouding minder .be-domeinnamen. De twee verliezen marktaandeel aan buitenlandse registratieagenten zoals OVH en One.com. Vooral Belgacom moet inbinden. In de top drie van .be-agenten staat vandaag nog maar één Belgisch bedrijf: Combell.

De tijd dat een .be-domeinnaam in eerste instantie door een Belgisch bedrijf aan de man werd gebracht, ligt al een tijdje achter ons. Vooral het Deense One.com is aan een flinke opmars bezig en registreert steeds meer Belgische domeinnamen. Dat blijkt uit recente cijfers van DNS.

De opmars van One.com en co speelt in het nadeel van de meeste Belgische .be-agenten. Zo verliezen de twee belangrijkste internetaanbieders, Belgacom en Telenet, allebei twee plaatsen in de top 10. Belgacom daalt van positie 5 in 2007 naar nummer 7 begin 2009. Telenet gaat over dezelfde periode van 3 naar 5.

Toch moet een en ander worden genuanceerd. Zo moet bij Telenet in principe ook het Belgische Hostbasket geteld worden, dat onlangs is overgenomen door Telenet. Hostbasket staat vandaag op nummer 6 in de lijst. Telenet en Hostbasket zouden samen zeker goed zijn voor een plaats in de top drie.

.be Agenten top 10 (marktaandelen) – maart 2009

1) OVH SARL (FR)
2) One.com A/S (DK)
3) Combell GROUP NV (BE)
4) Key-Systems GmbH (DE)
5) Telenet NV (B)
6) HOSTBASKET nv. (B)
7) Belgacom sa/nv (B)
8) IOP bvba (B)
9) Register NV/SA (B)
10) Openprovider (NL)
 

2007

1) OVH (FR)
2)  Combell (BE)
3)  Telenet (BE)
4)  Key Systems (DE)
5)  Belgacom (BE)
6)  One.com (DK)
7)  Hostbasket (BE)
8)  In (BE)
9)  Register.be
10)  Eurodns (LU)

Bron: DNS

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business