Nieuws

Datacenter Scarlet blijft sukkelen met elektriciteit

Scarlet kampt al sinds dit weekend met stroompannes in zijn datacenter. Klanten zoals Easyhost en Base ondervonden hinder.

Dit weekend is bij Scarlet de stroom uitgevallen. Een verkeersongeval in de buurt heeft de elektriciteitsleidingen verbroken. Het automatisch opstarten van de dieselgeneratoren is niet vlekkeloos verlopen, wat een eerste panne met zich meebracht. Het merendeel van de diensten bij Scarlet werd al na 15 minuten hervat, maar sommige klanten ondervonden hinder tot zondagmiddag.

Woensdagavond is dan de dieselgenerator uitgevallen, nog voor een tweede reservegenerator was opgestart. Dat leidde weer tot een stroompanne. Om één minuut voor elf liet Scarlet weten opnieuw op netstroom te draaien. Toch is de back-upstroomvoorziening nog niet helemaal in orde.

In een bericht aan zijn klanten gaf Scarlet aan dat het met overmacht af te rekenen kreeg. De noodgenerator was een paar weken eerder nog succesvol getest. De generator was voorzien om woensdag in onderhoud te gaan, waarvoor de tweede generator werd klaargemaakt. Dat was buiten de eerste generator gerekend, die het te vroeg liet afweten.

Veel hinder bij klanten
Easyhost is klant in het datacenter van Scarlet. Zij en hun klanten ondervonden hinder van de panne. Ook Base werd slachtoffer van de stroompannes. Mobiel dataverkeer was heel het weekend onmogelijk bij Base en de IT-systemen van de helpdesk lagen eruit.

Combell, de moedermaatschappij van low budget hoster Easyhost, heeft weinig begrip voor de problemen bij Scarlet. “Het is al de derde keer op 10 maanden tijd”, zegt Combell-COO Frederik Poelman. “Een keer kan wel, maar na de derde keer moeten we wel conclusies trekken.” Combell overweegt om het aanbod van Easyhost te gaan spreiden over meerdere datacenters. Ook zullen ze een afdoende verklaring van Scarlet eisen, en een audit van het materiaal.

Volgens nieuwssite Datanews gaat Base een schadevergoeding vragen aan Scarlet. Ook Combell overweegt een schadeclaim. “We hebben materiële schade geleden, maar dat is nog niet het ergste”, volgens Poelman. “Ook onze reputatie kreeg een deuk. Easyhost is dan wel een low budget hoster, maar de kwaliteit heeft te erg geleden.”

 

Update 13u08: Ook de sites van Minoc Business Press waren op verschillende ogenblikken dit weekend en deze week onbereikbaar door de elektriciteitspannes bij Scarlet. Het gaat om onder andere ZDnet.be, Clickx.be en ITProfessional.be. Zaterdagavond zijn de servers een uur uit de lucht geweest en woensdagavond duurden de problemen een drietal uur. Nu zijn wel alle sites opnieuw bereikbaar.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Laat jij ooit een technologisch implantaat steken?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business