Nieuws

Informatici willen graag bij overheid werken

De laatste maanden was al duidelijk dat de onzekere economische tijden er voor zorgen dat steeds meer mensen kiezen voor een job bij de overheid. Overheidsorganisaties als Fedict en Selor melden dat ook veel informatici een job als ambtenaar wel zien zitten.

Tussen midden juni en midden juli kreeg Fedict bijna dubbel zoveel reactie op de vacatures die het plaatse als gemiddeld in een maand tijd. Fedict Select, de rekruteringspoot van Fedict, startte tweemaanden geleden een rekruteringscampagne voor meer dan 50 openstaande functies. Alles samen kreeg Fedict meer dan 900 reacties op deze vacatures. Opvallend is dat er bijna 250 spontane sollicitaties waren. De populairste profielen waarop werd gereageerd zijn eerstelijnshelpdesk, project manager, analist/programmeur Java en ontwikkelaar.
 
Bij Fedict gelooft men dat de grotere interesse in een job als informaticus bij de overheid inderdaad te maken heeft met een zoektocht naar stabiliteit en werkzekerheid. Maar volgens HR-verantwoordelijke Christine De Koninck van Fedict speelt ook een maatschappelijke factor mee. “Mensen vinden het belangrijk om te kunnen meewerken aan concrete projecten waar burger en ondernemingen beter van worden.”
De overheid grijpt steeds meer naar originele vormen van rekruteringscommunicatie. Zo lanceert Selor vanaf oktober een campagne om meer dan honderd ingenieurs en informatici te vinden en gebruikt daarvoor een interactief computerspel.
 
Over het rekruteren en behouden van goede informatici organiseert Minoc Business Press op 8 oktober een seminar in de reeks ‘Business meets IT’. Op seminar over retention management komen onder meer praktische cases aan bod van bedrijven als Smals, Bull, USG Innotiv en de KBC. Het seminar wordt geanimeerd door dagvoorzitter Bob Delbecque, ‘hofnar van het bedrijfsleven’.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business