Nieuws

Ondanks crisis nog steeds tekort aan IT’ers

Hoewel er duidelijk sprake is van een economische recessie in België, en er ook bij IT-bedrijven ontslagen gevallen zijn, blijft het aantal IT-vacatures in België stijgen. Zo ging het aantal online vacatures er in het eerste kwartaal van dit jaar nog met 26% op vooruit, terwijl er in andere landen een duidelijke daling vastgesteld kan worden.

De cijfers zijn afkomstig van de jobsite IT Job Board. Die site wijst erop dat er bijvoorbeeld in het Verenigd Koninkrijk een daling van het aantal IT-vacatures was met liefst 38%.
 
Op basis van het eigen onderzoek verwacht IT Job Board wel dat het aantal aangeboden ICT-vacatures in de resterende maanden van 2009 zal dalen. Anderzijds zou de vraag naar ICT professionals zoals ontwikkelaars, testers, bedrijfsanalisten en project managers ongeveer gelijk blijven. Die functies zijn momenteel samen verantwoordelijk voor 55% van alle online IT-vacatures.
 
Het bedrijf stelde wel vast dat er een verschuiving aan de gang is naar lossere contracten. Zo was nog maar 53% van de deelnemers aan het onderzoek in vaste dienst aan de slag, tegenover 64% een jaar geleden.
 
Negen van de tien respondenten gaven aan dat de economische situatie het moeilijker maakt om een job te vinden. Meer dan de helft van de respondenten zegt minder selectief te zijn bij het zoeken naar een nieuwe baan. Volgens het onderzoek houdt 45% van de kandidaten zich bezig met het behalen van extra kwalificaties, terwijl 42% meer tijd investeert in het vergaren van kennis over trends in de ICT-sector.
 
Over het rekruteren en behouden van goede informatici organiseert Minoc Business Press op 8 oktober een seminar in de reeks ‘Business meets IT’. Op het seminar over retention management komen onder meer praktische cases aan bod van bedrijven zoals Smals, Bull, USG Innotiv en KBC. Het seminar wordt geanimeerd door dagvoorzitter Bob Delbecque, "hofnar van het bedrijfsleven".
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business