Nieuws

PC-markt komt pas eind 2010 terug

Het Amerikaanse onderzoeksbureau Gartner denkt dat de pc-markt pas in het derde kwartaal van 2010 terug zal beginnen groeien. Goed nieuws is er wel voor de mobiele telefonie: daar daalt de markt dit jaar minder dan eerst verwacht.

Volgens Gartner is het vooral de bedrijfsmarkt die het laat afweten voor de pc’s. Bedrijven houden de knip op de beurs en zouden dat ook een flink stuk in 2010 blijven doen. De consumentenmarkt doet het dan weer beter dan Gartner gevreesd had. Zelfs in moeilijke economische tijden zien de consumenten de pc als een onmisbare investering.
 
Gartner voorspelt dat de markt voor mobiele telefoons de eerste zal zijn die al in het derde kwartaal van dit jaar groei vertoont. In mei ging Gartner er nog van uit dat de markt voor dit jaar een daling zou kennen van 12 procent, nu is die daling gemilderd tot 8%. De wereldwijde groei blijkt echter vooral te zitten in nieuwe markten als China, waar er vraag is naar goedkope basistelefoons.
 
Op het vlak van consumentenelektronica zoals LCD tv’s en Blu-Ray DVD’s verwacht Gartner vanaf het tweede kwartaal van 2010 opnieuw groei.
 
Gartner keek ook naar de gevolgen van deze scenario’s op de halfgeleiderindustrie en de vooruitzichten daar zijn niet zo positief. Gartner gaat er van uit dat de chipsindustrie pas in 2012 terug op het niveau van 2007 zal zitten.
businessgartneritresellerpctelefonie

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen