Nieuws

Smartbook wil gebruik van 'smartbook' verbieden

Het Duitse bedrijf Smartbook AG is een juridische klopjacht gestart tegen iedereen die het woord ‘smartbook’ gebruikt. Smartbook is namelijk een beschermde naam waar het gelijknamige bedrijf in een aantal landen de rechten op bezit.

Een smartbook is de generieke naam voor een apparaat dat het midden houdt tussen een smartphone en een netbook. Een aantal bedrijven zoals Sharp, Qualcomm en Freescale experimenteert al een tijdje met dergelijke toestelletjes.

De Duitse laptopproducent Smartbook AG heeft in het verleden al vaker zijn gelijk gehaald in de rechtbank. Recent won het nog een juridisch dispuut met Qualcomm, dat Duitse bezoekers als gevolg zelfs niet meer toelaat op een bepaald deel van zijn website.

Juridische dreigbrief
Maar Smartbook AG is, volgens Techcrunch, nu ook actief op zoek naar journalisten en mediabedrijven die naar deze next-gen-apparaatjes verwijzen als ‘smartbooks’. De website Netbooknews.com kreeg recent een brief van een Duitse advocaat die hen aanmaant om te stoppen met het woord ‘smartbook’ te gebruiken.

En er is ook het voorbeeld van Eetimes.com, dat alle verwijzingen naar het woord op zijn site verwijderd heeft na juridische dreigementen van Smartbook AG.

Aandacht en geld
Het lijkt er dus op dat Smartbook zijn pijlen niet langer uitsluitend op Duitstalige landen wil richten en de internationale toer opgaat. Het toeval wil dat het bedrijf ook net een internationale expansie heeft aangekondigd. Geen paniek voor wie de term smartbook wil blijven gebruiken: in een interview met Forbes zeggen ze dat ze “gerust rond de tafel willen gaan zitten met iedereen die de merknaam eventueel wil kopen.”

Of zoals Techcrunch concludeert: het kleine bedrijf uit Keulen lijkt vooral op zoek te zijn naar aandacht en geld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business