Nieuws

Microsoft trekt update weer in

Een update die een veiligheidslek in Microsoft Windows 2000 Server moet dichten, doet dat niet. Microsoft bracht de patch vorige week uit, maar haalt hem nu weer offline nadat verschillende gebruikers negatieve feedback gaven.

Windows 2000-servers die Windows Media Services draaien, lopen het risico gehackt te worden. Via een veiligheidslek in die service kan een hacker de volledige controle over een server verkrijgen.

Microsoft bracht vorige week een update uit die het lek zou moeten dichten, maar dat blijkt nu niet het geval. Verschillende serveradmins stuurden een e-mail waarin ze verklaren dat de update het lek niet repareert.

Om serveradmins een onnodige herstart te besparen, trekt Microsoft de update nu weer in. Het bedrijf laat daarbij weten dat er nog geen bekende aanvallen voor het lek circuleren.

Microsoft verwacht deze week nog met een nieuwe update voor de dag te komen. Zodra die er is, zal dat op Twitter gemeld worden via @MSFTSecResponse. De updatecode waar je naar moet uitkijken, is MS10-025.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business