Ingram Micro doet ook logistiek voor derden

Een opgemerkte aanwezige op Business Village was ook de afdeling Ingram Micro Logistics. Via Ingram Micro Logistics stelt de broadliner zijn logistiek apparaat ook ter beschikking aan derden. Ook voor concurrenten.

“Ingram Micro Logistics is in de Verenigde Staten al tien jaar bezig en heel succesvol,”zegt Philippe Carlier, senior director of logistics strategy EMEA bij Ingram Micro. “De helft van alle pakketten die Ingram Micro in de VS laat transporteren, zijn afkomstig van Ingram Micro Logistics. In aantal uiteraard, niet in waarde dat dit oplevert voor Ingram Micro.” Het succes in de Verenigde Staten zette Ingram Micro aan om een dergelijk bedrijf ook in Europa op te zetten, en sedert vorig jaar timmert Carlier ook hier aan de logistieke weg.
 
Intussen kon IM Logistics ook in Europa een aantal mooie contracten optekenen. Een paar weken geleden nog met 2Medical,een Nederlandse importeur van innovatieve producten in de medische sector. “Voor hen starten we eerst in Nederland, daarna breiden we uit naar de rest van Europa. We hebben tien warehouses in Europe, die willen we ten volle benutten. En nog recenter kwam er ook Lubix Europe bij, die in Europa stereo Bluetooth headsets en e-readers importeert.
 
Ingram Micro Logistics is niet zomaar een concurrent voor DHL of TNT, volgens Carlier kan IM Logistics veel meer bieden: orderbeheer, facturatie en inning, retail consignment, export diensten, supply chain analyse, en zelfs kredietfaciliteiten. “Dat zijn diensten die een DHL niet kan bieden.”
 
Op Business Village was Carlier er op uit nieuwe klanten te werven. Misschien van de kant van vendors, maar ook e-tailers en grotere webshops zijn voor IM Logistics interessant. “We kunnen voor iedereen werken, tot zelfs voor concurrenten toe.” Om de confidentialiteit te garanderen, werkt Ingram Micro Logistics met informatiestromen die onafhankelijk zijn van die bij de rest van Ingram Micro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business