Nieuws

iPhone 4 heeft 512 MB werkgeheugen

Bij de publieke lancering van de iPhone was Apple schaars met technische details. Maar voor ontwikkelaars komen de tongen los.

Toen Steve Jobs de nieuwe iPhone 4 aan de wereld voorstelde op de World Wide Developers Conference, was hij spaarzaam met technische details. Hij toonde wel een foto van een geopende iPhone, maar die gaf alleen algemene informatie. In technische sessies voor ontwikkelaars heeft Apple meer informatie gegeven.

Zo is nu bekend dat de iPhone 512 megabyte RAM-geheugen aan boord heeft. Dat is het dubbele van wat de iPhone 3Gs had, de vorige generatie van de Apple-telefoon. Zelfs de iPad heeft maar 256 megabyte. Dit toestel is amper drie maanden geleden gelanceerd.

Het extra geheugen zal wel nodig zijn, aangezien de iPhone 4 de eerste Apple-telefoon is die kan multitasken. Dat was een van de belangrijkste nieuwtjes in zijn besturingssysteem: meerdere programma’s gelijktijdig afspelen.

De nieuwe iPhone komt pas eind deze maand uit in de VS, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Bij ons staat hij gepland voor eind juli.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business