Nieuws

Franse antipiraterijsite gehackt

De website van de Franse antipiraterijorganisatie Hadopi is gehackt. De zoekmachine van de site is vervangen door die van The Pirate Bay.

Hadopi is het orgaan dat Franse internetters moet bestraffen wanneer ze illegaal downloaden. Sinds vorig jaar heeft Frankrijk een van de strengste wetgevingen tegen piraterij. Zo dreigt iedereen die drie keer betrapt wordt op illegaal downloaden zijn internetverbinding voor bepaalde tijd te verliezen.

Franse burgers krijgen dan ook het advies om hun computer en netwerk nauwgezet te beveiligen. Maar Hadopi zelf lijkt die raad niet zo nauw te nemen. Zo ontdekte Paul Da Silva, voorzitter van de Franse Piratenpartij, een beveiligingslek op de site.

Op zijn blog legt Da Silva uit hoe hij al snel een XSS-zwakte kon ontdekken. Hiermee kun je op een kwetsbare site onderdelen van een andere site laden. Zo kon hij de zoekmachine van Hadopi, die ironisch genoeg dient om legaal downloadbare muziek en video’s te vinden, vervangen door die van The Pirate Bay.

Perfect beveiligen onmogelijk
In een reactie aan Torrentfreak zegt Da Silva dat hij wil aantonen dat het bijna onmogelijk is om van de gehele bevolking te verwachten dat ze hun verbinding perfect beveiligen. Zelfs als ze die technische kennis hebben, is misbruik volgens hem nooit uit te sluiten. Dat terwijl Hadopi wel internetverbindingen afsluit als het overtredingen vaststelt.

Da Silva zegt in het verleden nog een kwetsbaarheid te hebben gevonden op de site van Hadopi. De truc met de verwisselde zoekmachine is na enkele uren hersteld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business