Nieuws

iPad populairder dan Linux

In de VS worden er meer websites bezocht vanaf een iPad dan vanaf een computer met Linux. Het toestel is goed voor 1,18 procent van de surfers.

De cijfers worden gemeld door Pingdom en zijn afkomstig van Statcounter, dat wereldwijd bezoekers op websites meet. In dit geval gaat het om Amerikaanse bezoeken met een computer. Statcounter rekent daar ook laptops en tablets onder, maar geen smartphones.

iPad populairder dan Linux-computers

De cijfers tonen dat Linux in april 0,71 procent van alle gebruikers kon bekoren. iOS op de iPad is goed voor 1,18 procent (iOS draait ook op de iPhone en iPod Touch). Bovenaan in de top zes vinden we Windows 7 (32,03 procent), XP (31,22 procent) en Vista (19,03 procent). Mac OS X houdt het op 14,91 procent.

Android?
Volgens Pingdom evenaarde de iPad Linux al in december 2010. Al kan er nog evolutie komen in de cijfers. Zo zijn er sinds de lancering van de iPad verschillende tablets op Android verschenen. Maar het is niet duidelijk of deze als Android- of Linux-toestel worden meegeteld. Android is immers een aangepaste versie van Linux voor draagbare toestellen.

De site keek ook in welke andere landen de iPad populairder is als surfplank dan een Linuxcomputer. Dat is het geval in het Verenigd Koninkrijk (0,94 tegenover 0,74 procent), Canada (0,91 versus 0,76 procent), Australië (1,19 procent versus 0,66 procent) en Nederland, waar de iPad 1,16 procent haalt ten opzichte van 0,81 voor Linux.

businesshardwareipaditprofessionallinuxmarktaandeelnieuwsstatcountertablet

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals