Nieuws

Rappe komst eerste Service Pack Office 2010

Microsoft heeft eerder deze week zijn eerste Service Pack voor kantoorsuite Office 2010 vrijgegeven. De update moet de officiële introductie van Office 365 vloeiend doen verlopen.

De introductie van Office 365 eiste alle aandacht op, omdat het de eerste keer is dat de Amerikaanse softwaremaker zijn populaire kantoorsoftware naar de cloud brengt. Microsoft geeft niet alleen traditionele applicaties als Word, Excel en PowerPoint een online versie, maar zorgt er ook voor dat typische backendonderdelen als Exchange en SharePoint voortaan volledig vanaf het web kunnen worden gedraaid.

Toch is het opvallend dat Office 2010 SP1 zo vroeg arriveert. Microsoft houdt normaal ontwikkelcycli van achttien maanden aan voor zijn Service Pack, maar lanceert die nu al een jaar na introductie. Belangrijke verbeteringen zijn ondersteuning van Chrome en IE9 voor zijn webapps en SharePoint, al blijven nieuwe functies grotendeels uit. De nadruk ligt vooral op het repareren van bugs en kleine tweaks aan de bestaande programma’s.

Geïnteresseerden kunnen de 32 bitsversie van Office 2010 SP1 vanaf hier downloaden. Wie de 64 bitsuitvoering gebruikt, kan dat hier doen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business